Kunststof voordeuren

Voordeuren

Uw voordeur vormt voor bezoekers en voorbijgangers de eerste aanblik van uw woning, het is in feite uw visitekaartje. Het is daarom belangrijk dat u bij het kopen van een voordeur kiest voor een deur die qua model, kleur en deurbeslag volledig aan uw wensen voldoet. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor voordeuren van hout en kunststof. Tot op de dag van vandaag kopen onze klanten echter relatief weinig voordeuren in eigen stijl. Vaak weet men bijvoorbeeld niet wat de (goedkope) mogelijkheden zijn. Op deze pagina vindt u daarom meer informatie over voordeuren; de diverse materialen, de veiligheid en bijbehorende prijzen. Op zoek naar een deurspecialist uit uw regio?

Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten! Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u spoedig en snel een aantal scherp geprijsde offertes om te vergelijken. Deze offertedienst is gratis en zonder verdere verplichtingen. U zit nergens aan vast en kunt de offertes op uw gemak thuis vergelijken op basis van prijs en voorwaarden.

Gratis offertes vergelijken


Hardhouten voordeuren

Diverse materialen

Wanneer u een nieuwe voordeur gaat kopen, dan heeft u de keuze uit diverse materialen. Hoewel we bij ons bedrijf gespecialiseerd zijn in de verkoop van kunststof voordeuren, bieden wij tevens hardhouten of houten varianten aan. Daarom in onderstaand lijstje een overzicht van de voor- en nadelen van zowel kunststof als hardhouten en houten voordeuren.

  • Hardhouten voordeuren. Hardhouten deuren zijn in vele stijlen en modellen leverbaar, waardoor zij altijd de gewenste uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke variant, of juist modern met speciale houtuitsneden. Een voordeur van hardhout moet u wel regelmatig behandelen met een coating om weersinvloeden tegen te houden. Daarnaast moeten hardhouten producten regelmatig gebeitst en geschuurd worden om een lange levensduur te houden. De meest gebruikelijk houtsoort is Meranti.
  • Kunststof voordeur: De laatste tijd is kunststof steeds populairder geworden als basismateriaal voor voordeuren. Kunststof heeft als groot voordeel dat het een lange levensduur kent, en weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is een kunststof voordeur leverbaar in vele designs en kleuren. Het is zelfs mogelijk om een houtnerfstructuur in de voordeur te laten aanbrengen. Kunststof producten hebben verhoudingsgewijs wel hogere prijzen dan de houten of hardhouten variant.
  • Klassieke houten deur: De houten voordeur is nog steeds een veelgevraagde variant. Dit komt met name doordat een deur van hout een fijne natuurlijke uitstraling heeft. Vaak heeft men bovendien een nostalgisch gevoel bij een klassieke houten deur, en biedt het een zekere luxe aanblik. Hout als basismateriaal is een relatief goedkope optie, terwijl het materiaal tevens lang goed blijft, mits u deze van het juiste onderhoud voorziet.
Inbraakbeveiliging voordeuren

Inbraakbeveiliging

Voor welk materiaal u ook kiest, u moet uw voordeuren van een goede beveiliging voorzien. Specialisten raden voor een voordeur minimaal een meerpuntsslot aan. Dit slot werkt op basis van één sleutel, maar zal meerdere grendels tegelijk openen of sluiten. Hierdoor wordt de deur goed tegen de tochtstrip aangetrokken en is het voor gelegenheidsinbrekers moeilijk de sloten te openen. Daarnaast kunt u op al uw (kunststof) buitendeuren dievenklauwen of extra grendels aanbrengen. De prijzen voor een meerpuntsslot zijn niet heel erg hoog. Het is dus mogelijk om op een goedkope manier de beveiliging van uw huis in optimale staat te brengen.

Prijzen

De prijzen voor voordeuren zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo kunt u bij het kopen van houten deuren kiezen voor een goedkope versie, of voor een hardhouten model dat goedgekeurd is door het FSC. Andere factoren die van invloed zijn op de prijzen van een voordeur zijn (1) de afmeting: moet de deur op maat gemaakt worden? (2) Het beslag: hoe veiliger hoe duurder. (3) De accessoires: denk aan glasbewerking, tochtvaldorpels of aanslaglatten. (4) Het design: hoe luxer hoe duurder. Wanneer we de prijzen voor de voordeuren met elkaar gaan vergelijken dan zien we dat verhoudingsgewijs kunststof de meest goedkope oplossing is. Gemiddeld komen de kosten voor een kunststof deur op 1640 euro, terwijl een hardhouten model rond de 2270 valt. Kiest u voor het kopen standaard hout? Dan moet u rekening houden met een minimale prijs van 2210 euro.

Gratis offertes vergelijken

Wilt u graag een nieuwe voordeur kopen en bent u op zoek naar een goedkope oplossing? Vul vandaag nog bij ons contactformulier uw wensen in en wij sturen u een offerte op maat toe. U kunt op basis hiervan bepalen welke voordeuren uw voorkeur hebben, of u deze wilt kopen. Een deurspecialist uit de regio is u graag van dienst.

Kampman voordeuren offerte