Kunststof deuren

Kunststof deuren

De eerste aanblik van uw huis wordt niet alleen bepaald door de gevel, maar ook door uw buitendeuren. Het is daarom van belang dat uw voordeur goed onderhouden is, en dat de stijl en vormgeving van de deur past bij de rest van het pand. Daarnaast dient u er voor te zorgen dat deuren niet de grootste verliespost worden op het gebied van warmtebehoud. Op deze pagina vindt u meer informatie over kunststof deuren. Deze hebben verschillende voordelen, en passen bij vrijwel elke woning. Als u na het lezen van deze pagina nog vragen heeft over de prijzen van kunststof deuren, of als u wilt weten wat het voordeel is van een openslaande deur: aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten. U ontvangt een aantal scherp geprijsde offertes van deurspecialisten uit de regio. Door te vergelijken kiest u bovendien eenvoudig en snel de beste deurspecialist voor uw klus.


Openslaande Kunststof deuren

Voordelen kunststof

Wanneer u kiest voor kunststof deuren dan profiteert u van een groot aantal voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor u hieronder op een rijtje gezet.

  • Groot assortiment: het eerste voordeel van een kunststof deur is dat deze verkrijgbaar is in alle soorten en maten. Het design kan in veel gevallen volledig aan uw wensen worden aangepast, evenals de vormgeving
  • Lange levensduur: kunststof is het materiaal dat het langste meegaat. Zeker wanneer bij de voordeur het kunststof gecombineerd wordt met aluminium. Uw deuren kunnen tot wel 50 jaar mee gaan.
  • Weinig onderhoud: Jaarlijks moet u de deur een keer met een sopje afnemen, voor de rest heeft u geen omzien naar het onderhoud of reparatie.
  • Goede isolatie: Kunststof heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat het warmteverlies beperkt blijft, en de deur kan bijdragen aan een besparing op de stookkosten.
  • Veiligheid: Het is zeer gemakkelijk om deuren van dit materiaal te beveiligen. De meeste deuren van kunststof voldoen met een standaard beslag al aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Inbraakbeveiliging kunststof deuren

Waar op letten bij de aanschaf

Bij de aanschaf van een kunststof deur moet u op een aantal zaken letten. Voor buitendeuren geldt dat deze in ieder geval een goede tochtafsluiting moeten bieden, en het liefst een goede isolatie. Bij een aantal van de bekende merken levert men daarom menig kunststof voordeur af met een magneetsluiting aan de onderzijde. Deze zorgt ervoor dat de deur altijd goed afgesloten is, opdat toch, regenwater en kou niet binnen komen.

Inbraakbeveiliging

Een andere zaak waar u bij buitendeuren op moet letten is de beveiliging. Zorg ervoor dat uw achter- of voordeur goed afgesloten wordt door middel van een meerpuntsslot, of extra beveiligd met behulp van sensoren of een camera. Ditzelfde geldt voor uw (harmonica) deuren die naar het balkon of terras leiden. Bij binnendeuren gaat het om kleinere details, die echter wel belangrijk zijn. Zorg ervoor dat uw kunststof binnendeuren naar de juiste zijde openslaan, zodat u optimaal gebruik maakt van alle ruimtes. Daarnaast raden wij aan om bij binnendeuren met een glaspaneel te kiezen voor veiligheidsglas. Zo voorkomt u onverhoopte blessures bij een ongeluk. Vraag onze specialisten eventueel om meer tips via het contactformulier

Prijzen

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe buiten- of binnendeuren dan is het belangrijk om de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze wijze kunt u tot wel 30% op de uiteindelijke investering besparen. De prijzen van openslaande voordeuren variëren, afhankelijk van diverse factoren zoals de afmeting (kiest u voor een standaard maat, of wilt u een speciale op maat gemaakte voordeur), het design en het materiaal waar u voor kiest. Kunststof deuren zijn over het algemeen niet goedkoop, zeker niet wanneer u kiest voor een deur van één van de bekendere merken. Houdt rekening met minimale prijzen van zo’n €1250,- voor een deur van normale afmeting. De prijzen kunnen echter gemakkelijk oplopen tot €2200,- wanneer u kiest voor renolitefolie aan de buitenzijde, of een toevoeging van ornamenten.

Soorten deuren

Als u op zoek gaat naar een nieuwe voordeur of andere deuren voor binnenshuis, dan moet u ten eerste een keuze maken uit diverse materialen. Zo zijn er bij menig aanbieder zowel houten als aluminium en kunststof deuren verkrijgbaar. Hebt u gekozen voor het materiaal, dan moet u kiezen uit de verschillende soorten deuren. Kiest u bijvoorbeeld voor openslaande binnendeuren met een glaspaneel, of hebt u een voorkeur voor glas in lood? Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een harmonica deur aan te schaffen, om zo een bedrijfsruimte in tweeën te delen, of de toegang naar een terras of balkon te optimaliseren. Voor welk soort deur u ook kiest, onze leveranciers kunnen deze voor u bestellen en installeren in verschillende soorten en maten.

kunststof deuren merken

Merken

Hoewel het mogelijk is om bij een aantal bedrijven openslaande kunststof deuren te kopen van een huismerk of budgetmerk, raden wij aan om, indien mogelijk, te kiezen voor een (openslaande) deur van één van de bekendere merken. Deze merken zijn vaak gekoppeld aan één of meerdere keurmerken, waardoor u verzekerd bent van bijvoorbeeld de veiligheid, duurzaamheid of kwaliteit van het gekochte product. Voor kunststof zijn er onder andere het KOMO keurmerk, en het SKG label verkrijgbaar. Ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen is één van de classificaties die men aan een merk kan geven. Merken die u bij veel van de leveranciers uit uw regio kunt bestellen zijn onder andere: Austria, Finstral, Knipping, Profine, Skantrae, Svedex, Weekamp en Weru.

Vrijblijvende offerte opvragen

Wilt u graag een nieuwe voordeur kopen en bent u op zoek naar een goedkope oplossing? Vul vandaag nog bij ons contactformulier uw wensen in en wij sturen u een offerte op maat toe. U kunt op basis hiervan bepalen welke voordeuren uw voorkeur hebben, of u deze wilt kopen. Een deurspecialist is u graag van dienst.

Kampman voordeuren offerte