Kantelramen

Kantelramen

Er zijn vele diverse soorten ramen. Een variant waardoor u frisse lucht naar binnen kan laten, maar waarbij het raam niet helemaal open hoeft is een kantelraam. Kantelramen komen met een kleine draai naar binnen, waardoor er een opening ontstaat om uw woning of kamer te laten luchten. Kantelramen zijn verkrijgbaar in diverse maten en materialen, zoals hout en kunststof. Er zijn kantelramen verkrijgbaar voor een gewone kamer of juist voor het dak. Bent u op zoek naar een vakman die voor u een draai- of kantelraam kan afstellen en plaatsen?

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt een aantal gratis offertes door het offerteformulier in te vullen. Vergelijk deze prijsoffertes op basis van voorwaarden, aanbod en kosten en kies eenvoudig de beste raamspecialist uit uw regio. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.


Bespaar tot 40% op de kosten

  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen
  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Meer dan 20.000 mensen gingen u voor

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie waardoor u uw energierekening direct omlaag brengt. Daarnaast is het materiaal onderhoudsarm waardoor de hoge onderhoudskosten verleden tijd zijn. Bovendien is het materiaal veilig, ze zijn brandvertragend en werken preventief tegen inbraak.

Soorten kantelramen

Er zijn meerdere soorten kantelramen, ook wel kiep ramen genoemd. Zo bestaan er kleine varianten voor in de keuken, of heeft u de keuze uit een kantelraam voor boven een deur. Ook zijn er kantelramen beschikbaar voor het dak. Op het dak is het fijn dat een raam met een draai open kan, hier zijn kantelramen uitermate geschikt voor. Een kantelraam voor het dak is ook beschikbaar in diverse materialen, zoals hout en kunststof. Voor meer informatie en advies over een kantelraam, bijvoorbeeld op uw dak, vraagt u een vakman. Hij informeert u en zorgt ervoor dat het draai raam tegen lage prijzen geplaatst wordt.

Hout of kunststof?

Een kantelraam is verkrijgbaar in meerdere materialen, waarvan hout en kunststof de populaire varianten zijn. Houten draai ramen zijn zo geplaatst, makkelijk om te maken en de goedkoopste optie. Daarentegen vraagt hout om meer onderhoud. Een kunststof kantelraam gaat vaak langer mee maar is wel duurder in aanschaf. Een kunststof kantelraam vraagt om weinig onderhoud en heeft een goede isolatie. Wel heeft hout een mooie, authentieke uitstraling. Met kunststof kunt u kiezen voor een houtstructuur, maar vaak voelt echt hout dan toch beter aan.

Afstellen en onderhoud

Het afstellen van draai ramen voor uw dak is belangrijk, op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de kantelramen goed dicht gaan en niet te ver open kunnen. Laat het afstellen over aan een vakman, hij weet precies waar hij op moet letten waardoor u zeker weet dat alles goed gebeurt bij het afstellen van uw draai ramen op uw dak. Als het gaat om onderhoud dan is het verstandig om de kantelramen regelmatig schoon te maken. Door dit onderhoud bij uw draai ramen op het dak eens in de zoveel tijd uit te voeren, controleert u meteen op eventuele beschadigingen, waardoor u er snel bij bent en deze snel gerepareerd worden.

Gevaar voor huisdieren

Bij een kantelraam moet u oppassen met huisdieren. Vooral katten hebben de neiging om door een kantelraam op bijvoorbeeld het dak naar buiten te gaan. Door de draai en doordat kantelramen niet helemaal open gaan, kunnen katten of andere huisdieren naar beneden glijden en vastraken in het kantelraam op uw dak. Katten kunnen zo een hele dag vast zitten in het kantelraam op bijvoorbeeld uw dak, waardoor ze ernstige verwondingen op kunnen lopen. Let daarom op uw huisdieren als u uw kantelramen of kiep ramen open zet, u wilt natuurlijk niet dat uw huisdieren verwond raken door uw ramen.

Prijzen

De prijzen voor een draai- of kiep raam verschillen. Zo hangt het van de plaats af, wilt u een kantelraam op uw dak of wilt u een draai raam bij uw keuken om door te luchten? Daarnaast hangt het af van het materiaal waar u voor kiest. Denk hierbij aan hout of kunststof, waarbij de eerste goedkoper is in aanschaf, maar duurder in onderhoud. Een vakman komt bij u langs voor het afstellen van het draai raam op uw dak en plaatst deze tegen lage prijzen. Wij zorgen ervoor dat u de beste service ontvangt als het gaat om kantelramen tegen de laagste prijzen.

Gratis offertes vergelijken!

Bent u op zoek naar een kantelraam voor uw dak? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor kantelramen of een kiep- of draai raam van kunststof of hout? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via ons komt u in contact met een of meerdere specialisten op het gebied van kiep ramen. Hij komt bij u langs voor het afstellen van het kiep- of draai raam en plaatst deze voor u tegen lage prijzen. Een vakman voorziet u graag van meer informatie en advies over kantelramen. U ontvangt na uw aanvraag gratis offertes van maximaal 5 vakmannen.

Kantelraam