Deuren

Deuren

De deur is een belangrijk onderdeel van de woning, dit is namelijk het eerste wat je ziet als je een huis binnen gaat. Daarnaast houdt hij ook ongenodigde gasten buiten de deur. Er bestaan veel verschillende deuren, glazen deuren, voordeuren, binnendeuren, draaideuren en openslaande deuren. Daarnaast kan een deur van verschillende materialen gemaakt worden, met verschillende sloten er op gemonteerd. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

Kijk gerust rond op onze website en vraag direct een vrijblijvende en gratis offerte aan via het formulier. Wij vragen u zo concreet mogelijk aan te geven wat de afmetingen en het gewenste materiaal is. U ontvangt op korte termijn diverse voorstellen op maat. Vul vandaag nog het offerteformulier in!


Diverse materialen

Een deur kan van verschillende materialen gemaakt zijn, u kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een houten, glazen, aluminium, kunststof en nog veel meer. Ieder materiaal heeft zijn eigenschappen en dus ook zo zijn voor- en nadelen. Om u inzicht te geven in de mogelijkheden hebben we een aantal diverse deuren opgesomd.

Deuren van diverse materialen

Hout

De houtendeuren zijn nog steeds populair, dit komt mede door zijn uitstraling. Hout geeft een woning namelijk een warme uitstraling. Hout kent ook een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen, zo heeft het van zichzelf een goede isolatiewaarde en is gemakkelijk te bewerken. Hout heeft daarentegen wel veel onderhoud nodig, ander gaat het rotten.

Aluminium

Aluminium is een grondstof dat steeds vaker wordt gebruikt, dit komt omdat het sterk, licht en onderhoudsvrij is. Door een poedercoating kan het aluminium in meerdere kleuren gespoten worden en gaat de buitenkant nog langer mee. De isolerende waarde van aluminium deuren is in de loop der tijd geoptimaliseerd waardoor er minder warmte verloren gaat.

Kunststof

Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, bovendien is een kunststof deur is zowel geschikt als binnen- en buitendeur. Kunststof heeft net als hout een goede isolerende werking, maar is een stuk sterker en goedkoper. Doordat kunststof van zichzelf erg hard is, zal het bestand zijn tegen een inbraak en heeft het een lange levensduur. Mede door zijn lange levensduur geven fabrikanten een lange garantie die kan oplopen tot 15 jaar. Vele voordelen dus!

Glazen deur

Glazen deuren worden niet vaak geplaatst in een woning, toch kan het voor meer lichtinval zorgen. Wegens privacy wordt een deur van glas niet in een woning geplaatst. Een deur van glas ziet u vaak terug bij bedrijven, zo kan er contact worden gehouden met collega’s en het geeft het idee van transparantie. Er wordt gehard glas gebruikt voor een deur, dit heeft voornamelijk met veiligheidsredenen te maken. De deur kan op die manier niet zomaar kapot worden gemaakt bij een inbraak. Mocht het toch breken door een ongeval, dan zal het niet in grote scherven uiteen vallen, maar in hele kleine korrels.

Hang- en sluitwerk

Hang- en sluitwerk

Een deur zonder slot is gemakkelijk te openen door alleman, daarom zit er op een buitendeur altijd een slot waarmee u de deur kunt afsluiten. In de meeste gevallen zit er in de deur een cilinderslot die prima functioneert. Hier wordt vaak een extra slot bijgezet, in de vorm van een schuif of een hendel. De deur zal dan niet op één plek dicht zitten, maar op meerdere plekken. De deur kan zo niet geforceerd worden door een inbreker. Wilt u toch meer zekerheid? Laat dan een slot met een driepuntsluiting installeren.

Inbraakveiligheid

Veel deuren hebben van zichzelf al goede inbraakwerende eigenschappen, zoals kunststof en aluminium. Toch zijn er ook een aantal materialen die minder goed bestand zijn tegen een inbraak. Hout is een materiaal dat gemakkelijk kapot te maken is. Daarom is het verstandig om goed hang- en sluitwerk op uw deur te monteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Raadpleeg uw vakman voor de beste keuze in uw situatie. De specialisten van Kampman Kozijnen staan u graag bij.

Deuren renoveren

Renoveren

Niet elke deur kan gerenoveerd worden, omdat de een vaste kleur hebben, of omdat ze niet over te schilderen zijn. Hout valt echter goed te renoveren. Een houten deur heeft het meeste onderhoud nodig van alle deurmaterialen. Het nadeel van hout is dat het gaat rotten als het niet onderhouden wordt. Heeft uw voordeur enige vorm van houtrot, dan is deze toe aan een renovatie. Bij een renovatie worden gebreken aan een deur verholpen en er wordt vaak voor een nieuw likje verf gekozen. De deur ziet er vervolgens weer uit als nieuw.

Reparatie

Na een inbraak of een poging tot, kan er schade zijn ontstaan aan uw deur. Hebben de inbrekers een koevoet gebruikt, dan zijn uw kozijnen en uw deur beschadigt. Materialen zoals aluminium en kunststof kunnen tegen een stootje en zullen hooguit een deukje opgelopen zijn. Hout is echter een stuk kwetsbaarder en beschadigt gemakkelijker. Daarnaast zijn eventuele raampjes in en deur ook vaak slachtoffer bij een inbraak. Een deurenexpert kan dit voor u repareren en zet er een nieuw raampje voor u in. Beschadigingen aan de deur kunnen ook gerepareerd worden door er nieuwe stukken hout in te zetten. U kunt er echter ook voor kiezen om er een nieuwe deur in te laten zetten.

Prijzen

Het is van belang dat uw woning voorzien is van goede buitendeuren, deze dienen tenslotte als veiligheid tegen inbrekers. Daarnaast is het ook uw visitekaartje van uw woning. Er zijn verschillende soorten deuren op de markt en voor een ieder betaalbaar. Zo hebt u al een voordeur voor €50,-. Deze zijn echter wel minder mooi en van minder goede kwaliteit dan de wat duurdere deuren. Een investering in een nieuwe deur kan oplopen tot €2.000,- voor een nieuwe voordeur. De openslaande deuren zijn nog een beetje duurder omdat dit een constructie is van twee deuren. Hier beginnen de prijzen bij €1.300,- en dit kan oplopen tot €4.000,- inclusief montage. Let er bij de aanschaf van een nieuwe op, dat deze is voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit geeft u de garantie dat de deur uitvoerig is getest op inbraakveiligheid. Deze zijn in de aanschaf iets duurder, maar zal wel beter zijn dan een deur zonder het keurmerk. Zorg na de aanschaf van een nieuwe buitendeur altijd voor goede sloten, om de veiligheid van uw inboedel te waarborgen.

Gratis offertes vergelijken

Deurspecialisten bieden een groot scala aan deuren aan. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gerust een offerte aan. U ontvangt op korte termijn een aantal gratis offertes met de benodigde prijsinformatie. Wij garanderen scherpe prijzen en een goede service. Al vele particulieren en bedrijven gingen u voor. Wacht niet langer en vraag gratis offertes aan!

Deuren offerte aanvragen
Buitendeuren

Buitendeuren

De buitendeuren moeten isolerend werken, stevig zijn en er mooi uitzien. Het is tenslotte het eerste aangezicht van een woning. Een buitendeur kunt u in veel verschillende varianten krijgen en met veel verschillende opties. Zo hebt u keuze om er een glas-in-lood raam in te plaatsen, een gewoon raam of een kijkgat. Daarnaast kunt u ook uw eigen deurbeslag en sloten uitkiezen om de deur een finishing touch te geven. Moeilijk een keuze maken? Raadpleeg uw deurenspecialist.

Binnendeuren

Binnendeuren

Een binnendeur is bedoeld om bepaalde ruimtes af te kunnen sluiten. In veel gevallen wordt er gekozen voor een houten deur, omdat deze niet duur zijn in de aanschaf en zorgen voor een goede isolatie. Met deurbeslag kunt u de deuren een mooie uitstraling geven en ze laten aansluiten bij de rest van het interieur. Wilt u een authentieke of ouderwetse uitstraling? Kies dan voor een binnendeur met glas-in-lood. Zeker in een oudere woning een aanrader.

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren zijn vaak twee deuren achter huis die naar de tuin toe openslaan. Dit is een echte aanwinst voor iedere woning, uw tuin wordt namelijk een soort van verlengstuk van uw woning. Door de deuren open te zetten, zorgt u voor extra frisse lucht in de woning. Daarnaast kunnen deze deuren voor meer lichtinval zorgen. U haalt de natuur in uw woning. Openslaande deuren zijn in allemaal verschillende varianten te verkrijgen om ze in het interieur van uw woning aan te laten sluiten.