Houten deuren

Glazen en houten deuren

Wanneer u op zoek gaat naar deuren voor bij u in huis of in het bedrijfspand, dan hebt u de keus uit een ruim assortiment aan materialen. Voor particuliere woningen zijn twee materialen het meest geschikt om deuren mee te maken, dit zijn glas en hout. Houten en glazen deuren hebben beide hun eigen voor- en nadelen, en bieden beide een unieke uitstraling. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor glas of hout als basismateriaal voor uw schuifdeuren, of openslaande deuren? Lees dan de informatie op deze pagina. Wij bieden u onder andere meer kennis aan over glas in lood, buiten- en binnendeuren en de prijzen voor glazen platen in uw hardhouten buitendeuren.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan van deurspecialisten bij u uit de regio. Door gratis offertes te vergelijken bespaart u op de kosten. Deze offertedienst is geheel zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast.deur met glas
glazen schuifdeuren

Glazen deur op maat

Wanneer u de eigenaar bent van een bedrijfspand, dan zult u waarschijnlijk delen van de ruimte moeten kunnen scheiden van de andere. Eén mogelijkheid om dit te doen is het gebruik van glazen schuifdeuren. Schuifdeuren van glas zijn tevens geschikt voor het verdelen van een woonkamer in twee losse gedeelten. Omdat de meeste ruimtes van afmetingen varieren, is het bij menig deurspecialist mogelijk om glazen binnendeuren op maat te bestellen. De kosten voor een dergelijke deur zijn dan ook afhankelijk van de glassoort waar u voor kiest, de exacte maten, en de ophangmethode. Eén van onze specialisten kan u hierover van meer informatie voorzien.

Binnendeuren met glas

Waar de meeste buitendeuren naast hout ook een deel van glas hebben, is het tevens een optie om de binnendeuren van een glasplaat te voorzien. U hebt hiervoor de keuze uit diverse modellen. Zo is het mogelijk om enkel in het midden een eenvoudig of versierd glaspaneel te installeren, maar zijn er tevens binnendeuren leverbaar waarbij vrijwel het hele centrale gedeelte uit glas bestaat. Het voordeel van glazen binnendeuren is dat u meer licht en daarmee een gevoel van ruimtelijkheid creëert. Het nadeel van glas, zowel in binnen- als buitendeuren is dat het een risico vormt voor ongelukken en snijwonden. Wij raden daarom aan om in een gezin met kinderen te kiezen voor veiligheidsglas.

Glazen schuifdeuren

Schuifdeuren worden over het algemeen van glas gemaakt. Dit komt doordat schuifdeuren meestal dienst doen als doorgang naar het terras of de tuin. Door de panelen van glas te maken zorgt u ervoor dat er een directe uitkijk is naar buiten, wat het wooncomfort zal verhogen. Omdat schuifdeuren tevens dienst kunnen doen als buitendeuren is het van belang dat u deze van het juiste hang- en sluitwerk voorziet. Kies bovendien voor gewapend of gehard glas om de kans op inbraak met de helft te verkleinen. Een deurspecialist kan u hierover desgewenst van meer informatie voorzien.

Glas-in-lood deuren

Waar glas in lood traditioneel werd gebruikt voor het onderwijzen van ongeletterden en het overbruggen van grote raamgaten, heeft het tegenwoordig een meer decoratieve functie. In de jaren zeventig werden er veel buitendeuren voorzien van een glas in lood patroon. Dit leidde tot een unieke lichtinval en een warme sfeer in de hal. Hoewel het destijds voornamelijk standaardpatronen waren die hiervoor werden gebruikt, is tegenwoordig het aanbod een stuk uitgebreider. U kunt het glas in lood volledig zelf ontwerpen voor uw openslaande deuren of binnendeuren, of een glasspecialist een ontwerp laten maken. Het is bij het maken van een ontwerp wel van belang om rekening te houden met de kosten. Glas in lood is relatief duur, dus zorg dat u hierbij niet uw maximale budget overstijgt.

houten deuren
houten buitendeuren

Houten deuren

Hout is het meest traditionele product om deuren van te maken. Het voordeel van onder meer hardhouten artikelen is dat deze niet snel beschadigt raken, en dat het relatief eenvoudig is om buiten- en binnendeuren van hout op maat te maken. Houten deuren zijn meestal vrij massief, en bieden weinig licht. U kunt dit ondervangen door een glaspaneel in een houten deur te plaatsen. In dat geval vormt hout tevens een goede basis voor openslaande deuren. Wilt u meer weten over de houtsoorten die naast hardhout geschikt zijn voor het maken van buitendeuren of voordeuren van hout? Neem dan contact met ons op en wij informeren u spoedig.

Binnen- en buitendeuren

Wanneer u het materiaal voor uw deuren uitkiest, dan moet u rekening houden met het verschil tussen buiten- en binnendeuren. Zo moeten buitendeuren bestand zijn tegen de invloeden van weer en wind, en moet u de buitendeuren tevens goed kunnen beveiligen. Binnendeuren daarentegen kunnen vaak van wat lichter hout worden gemaakt, wel of niet gecombineerd met glas. Daarnaast hoeven houten binnendeuren minder behandelingen te ondergaan met waterafstotende middelen. Dit betekent over het algemeen dat de kosten voor binnendeuren lager zijn dan voor buitendeuren van hardhout. Bent u benieuwd naar het exacte prijsverschil? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij versturen deze binnen enkele dagen.

Opslaande deuren

Openslaande buitendeuren worden door onze specialisten meestal geplaatst bij het balkon of terras. Het voordeel van openslaande houten of glazen deuren is dat u hiermee uw woning goed kunt ventileren. Een andere positief punt is dat u met grote openslaande deuren het idee kunt hebben op buiten te zitten, terwijl u nog binnen bent. Hebt u bij uw woning geen ruimte voor openslaande deuren? Dan zijn schuifdeuren een goed alternatief. Schuifdeuren nemen relatief weinig ruimte in, waardoor het vaak wel mogelijk is om deze te plaatsen. Het nadeel van schuifdeuren ten opzichte van openslaande deuren is dat deze lastiger te beveiligen zijn.

Hardhouten deuren

Voor het produceren van houten deuren wordt er meestal gekozen voor hardhouten panelen als basis. Dit komt doordat hardhouten producten vele positieve eigenschappen hebben. Hardhout is onderhoudsvriendelijk, betrouwbaar en eenvoudig te bewerken. Daarnaast kan u de meeste hardhouten producten een eenvoudige laklaag tegen de meeste weersinvloeden. Voorbeelden van soorten hardhout zijn onder andere Meranti en eikenhout. Wilt u uw binnendeuren van hout maken? Dan is het niet noodzakelijk om voor een hardhouten variant te kiezen. Toch wordt over het algemeen hardhouten planken geprefereerd boven andere soorten hout. Uw deurspecialist kan u hierover adviseren.

Verschillende merken

Bij menig aanbieder uit ons netwerk vindt u schuifdeuren en openslaande deuren van diverse deur merken. Bekende merken voor zowel binnendeuren van glas als hout zijn Bruynzeel, Astra en Svedex. Het voordeel van deze merken is dat u verzekerd bent van een hoogstaande kwaliteit tegen eerlijke prijzen. Bovendien worden de meeste buitendeuren van A-merken voorzien van een keurmerk. Een keurmerk waarop u moet letten bij openslaande buitendeuren is het FSC label. Dit staat voor een duurzaam rooiproces. Wilt u meer weten over de merken die wij aanbieden, of de kwaliteitsverschillen tussen een A-merk en huismerk? Wij helpen u met alle plezier verder.

Prijzen

De prijzen voor het kopen van nieuwe deuren zijn afhankelijk van vele factoren. De belangrijkste factor is het materiaal waar u voor kiest. Zo zijn glazen deuren meestal duurder dan een deur van hout, en is vooral glas in lood een grote investering. Daarnaast worden de prijzen bepaald door het soort ophanging en de eventuele verbouwing die moet worden uitgevoerd. Past de nieuwe deur in de huidige deurstijl? Dan zullen de kosten lager zijn dan wanneer wij deze enigszins moeten aanpassen. Tot slot worden de prijzen ook beïnvloed door de kwaliteit waar u voor kiest. Openslaande deuren en schuifdeuren van een huismerk zijn goedkoper dan een vergelijkbaar model van een A-merk.

Gratis offertes vergelijken

Wilt u graag weten wat het verschil in prijzen is tussen buitendeuren van glas, kunststof en hout? Hebt u een vraag over het plaatsen van een glas in lood paneel? Of bent u benieuwd naar de eigenschappen van hardhouten producten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Vul op het contactformulier uw wensen en vragen in, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig. Desgewenst sturen we u bovendien een geheel vrijblijvende offerte toe. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod met andere specialisten uit de regio en kies zo voor de vakman die het best aan uw eisen voldoet. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen!

deuren-offerte-aanvragen