kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen hebben vele voordelen. Ze isoleren erg goed en hebben weinig onderhoud nodig. Daarnaast heeft u de keuze uit vele designs zoals bijvoorbeeld de houtlook. Een ander groot voordeel van kunststof kozijnen zijn de prijzen. Want wist u dat kunststof kozijnen gemiddeld 15% tot 20% goedkoper zijn dan houten en aluminium kozijnen? U vindt hier meer informatie over de prijzen van kunststof raamkozijnen en deurkozijnen.

Start de gratis offerteaanvraag!

Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van kunststof kozijnen. Vul gratis en vrijblijvend het offerteformulier in. U ontvangt vervolgens meerdere (maximaal vijf) offertes, die u vergelijkt op aanbod en prijzen. Hierna kiest u de specialist die bij u langskomt voor het vervangen of plaatsen van kunststof kozijnen.

Gratis offertes vergelijken


Bespaar tot 40% op de kosten

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Meer dan 20.000 mensen gingen u voor
  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie waardoor u uw energierekening direct omlaag brengt. Daarnaast is het materiaal onderhoudsarm waardoor de hoge onderhoudskosten verleden tijd zijn. Bovendien is het materiaal veilig, ze zijn brandvertragend en werken preventief tegen inbraak.

Hoe is de prijs opgebouwd?

Als u benieuwd bent naar de prijzen van kunststof kozijnen dan is het handig om te weten waaruit deze precies bestaan. De prijzen worden onder ander beïnvloed door het type (HR) glas, het type materiaal en de montagekosten. Daarnaast is de raamsoort van invloed op de prijs. Een draaikiepraam, valraam of stolpraam is bijvoorbeeld duurder dan een vast raam. U vindt hier meer informatie over de verschillen in prijzen. Om u een beter beeld te geven: de prijs van een kozijn bestaat voor circa 45% uit arbeidskosten, 5% uit montagekosten, 5% uit eventueel sloopwerk en de resterende 45% uit materiaalkosten.

Vast raam

Een vast raam bevat geen scharnieren, het is niet mogelijk om deze te openen. Dit type laat u meestal plaatsen in combinatie met een draaikiepraam, valraam of stolpraam. Als dit niet het geval is dan heeft deze vaak een ventilatierooster. Een vast raam is de standaard versie. U bent dan ook het goedkoopste uit als u deze laat plaatsen. De prijzen van kunststof kozijnen bij een vast raam van 30 x 30 cm liggen rond de €35,- tot €85,-. Een iets groter vast raam van 100 x 100 cm kost circa €155,- tot €165,-. Dit is exclusief montage, inclusief HR++ glas.

Vast raam
Afmetingen Prijs inclusief BTW en HR++ glas, exclusief montage
30 x 30 cm €35,- – €85,-
60 x 60 cm €95,- – €110,-
100 x 100 cm €155,- – €170,-
150 x 200 cm €320,- – €370,-

Raam met bewegende onderdelen

Wilt u kunststof kozijnen laten plaatsen met een draaikiepraam, valraam of stolpraam? Een draaikiepraam kunt u zowel open kiepen als opendraaien, een valraam valt open en een stolpraam bestaat uit twee grote draairamen. De prijzen van deze soorten liggen hoger dan die van vaste ramen. Een draaikiepraam van 100 x 100 cm kost €235,- tot €250,-. Een valraam van 100 x 80 cm heeft prijzen rond de €200,- tot €235,-. Een combinatie van een draaikiep – draai stolpraam kost rond de €340,- bij afmetingen van 110 x 100 cm. Ook dit is exclusief montage, inclusief HR++ glas.

Raam met bewegende onderdelen
Afmetingen (cm) Prijs incl. BTW en HR++ glas, exclusief montage
Draai/kiep 60 x 60 €165,- – €220,-
Draai/kiep 100 x 100 €235,- – €250,-
Draai/kiep 120 x 180 €365,- – €385,-
Valraam 50 x 40 €110,- – €160,-
Valraam 100 x 80 €200,- – €235,-
Valraam 150 x 120 €330,- – €360,-
kunststof kozijnen plaatsen

Kunststof deurkozijnen prijzen

Wilt u ook uw deurkozijnen vervangen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De meeste deurkozijnen zijn duurder dan raamkozijnen. Een gemiddeld deurkozijn is tussen de 2,4 en 2,7 meter hoog. De prijs hiervan begint rond de €900,- exclusief btw. Wenst u een exclusievere deur? De prijzen lopen al gauw op. Bij standaard deuren van 2400 x 1125 mm betaalt u circa €865,- voor de deurkozijnen, €90,- voor het isolatieglas waardoor de totaalprijs op €955,- komt. Wenst u een stolpdeur bestaande uit twee draaidelen? Bij afmetingen van 2400 x 2125 mm liggen de prijzen van deurkozijnen rond de €1853,- en van het isolatieglas €210,- wat de totaalprijs op €2063,- brengt.

kunststof kozijnen vervangen

Verschillende soorten kozijnprofielen

Een regel of dorpel is een horizontaal profiel in een raam. Aan de linker- en rechterkant, en eventueel in het midden, zit een verticale staander, de zogenaamde stijl. Een vierkant raam van 4 m2 is vanzelfsprekend duurder dan één van 1 m2. Echter, zowel de kleinere als de grotere hebben beide vier kozijnprofielen. Er moet even vaak gezaagd worden waardoor de zaagkosten per m2 dalen. De grotere versie is dus relatief goedkoper als deze geen extra regels en dorpels heeft. Om te besparen op de prijzen is het daarom beter een aantal grote kozijnen te plaatsen in plaats van een aantal kleine.

Welk isolatieglas kiest u?

Nieuwe kunststof kozijnen worden veelal inclusief beglazing geleverd. Zoals u hebt gelezen is onder andere het type glas van invloed op de prijzen. Vroeger hadden ramen standaard enkel glas, tegenwoordig hebt u veel meer keus. Normaal dubbel isolatieglas kost circa €70,- tot €85,- per m2. HR isolatieglas is iets duurder, namelijk €80,- tot €95,- per m2. De meest gekozen soort isolatieglas is HR++. Als u dit type kiest dan bent u per m2 ongeveer €90,- tot €105,- kwijt. Tot slot kunt u uw kunststof kozijnen combineren met HR+++ isolatieglas. Hierbij kunt u rekenen op prijzen tussen de €105,- en €135,- per m2.

Prijs isolatieglas
Type glas Gemiddelde prijs per m²
Dubbel glas €70,- – €85,-
HR glas €80,- – €95,-
HR++ glas €90,- – €105,-
HR+++ glas €105,- – €135,-

Welk merk kiest u?

Als u kunststof kozijnen wilt vervangen of plaatsen dan hebt u de keuze uit vele verschillende merken. Deceuninck, Gealan, Schüco, Veka en Vinstral behoren onder andere tot een aantal bekende merken. Schüco, Finstral, Gayko en Weru behoren tot de meest kwalitatieve kunststof raamkozijn leveranciers. Van de top vier is Schüco over het algemeen het meest voordelig. Het meest populaire kozijn is de CT70 Corona Accent. Iets hoger liggen de prijzen van Finstral, de meest verkochte kunststof kozijnen komen uit de Classic Line. Weru en Gayko behoren tot de meest prijzige merken. Weru Trado, de Gyko Style NL 104 en de Gayko Vision NL 104 worden het meest verkocht.

Overige kosten

Daarnaast bestaan de prijzen van kunststof kozijnen uit een aantal overige kosten. Denk hierbij aan de montagekosten. De montagekosten kunt u veelal vergelijken met de kosten van de kunststof kozijnen zelf. Voor een kozijn van €110,- betaalt u dus circa €110,- aan montagekosten. Houd ook rekening met voorrijkosten. Hoe verder u van het bedrijf woont, hoe hoger de voorrijkosten zijn. U kunt bovendien extra opties toevoegen zoals een ventilatierooster of hor. Reken bij een ventilatierooster op prijzen van €20,- tot €65,- per stuk. Een hor is erg handig maar kost al gauw €70,- tot €95,- per stuk.

prijzen deurkozijnen

Wanneer kunststof kozijnen vervangen?

U vraagt zich misschien af: waarom zou ik een kozijn vervangen? Hier kunt u verschillende redenen voor hebben. Laat u in plaats van enkel glas HR isolatieglas plaatsen? Het is een goed moment om tegelijkertijd uw houten kozijnen te vervangen. Kunststof isoleert namelijk erg goed omdat deze meerdere “kamers” met stilstaande lucht heeft. Om dezelfde reden is het verstandig om oude kunststof kozijnen te vervangen. Dankzij een goede isolatie bespaart u al snel op uw energierekening. Daarnaast is het mogelijk dat uw houten kozijn gewoonweg aan vervanging toe is vanwege ouderdom. Het is verstandig om ze te vervangen met kunststof kozijnen, deze hebben een gemiddelde levensduur van 50 jaar.

Besparen door gratis offertes te vergelijken

Wilt u de kozijnen van uw draaikiepraam, stolpraam of valraam vervangen door een kunststof versie? Of wilt u compleet nieuwe deurkozijnen laten plaatsen? Als u kunststof raamkozijnen of deurkozijnen laat plaatsen dan hebt u de keuze uit vele soorten, maten en uitstralingen denk bijvoorbeeld eens aan een kozijn met houtlook. Wij zijn een netwerk van kozijnspecialisten. Nadat u het contactformulier hebt ingevuld ontvangt u telefonisch of via email een aantal offertes. U vergelijkt de offertes met elkaar op aanbod, voorwaarden en prijzen. Vervolgens kiest u de specialist met de meest aantrekkelijke offerte. Deze komt bij u langs voor het plaatsen of vervangen van kunststof kozijnen.