Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

De kunststoffen kozijnen worden steeds populairder in Nederland. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn goedkoop, sterk en praktisch vrij van onderhoud. Daarnaast zijn ze in verschillende vormen, uitvoeringen en met extra opties te verkrijgen.

De voordelen ten opzichte van houten en aluminium varianten zijn groot. Profiteer ook van de voordelen en laat kunststof kozijnen plaatsen.

Start gratis offerteaanvraag!

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u gratis offertes van kozijnspecialisten uit de regio. Vergelijk deze offertes met scherpe prijzen en kies eenvoudig de beste kozijnexpert. Het aanvragen van prijsoffertes is geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken


Bespaar tot 40% op de kosten

  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen
  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Meer dan 20.000 mensen gingen u voor

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie waardoor u uw energierekening direct omlaag brengt.

Daarnaast is het materiaal onderhoudsarm waardoor de hoge onderhoudskosten verleden tijd zijn. Bovendien is het materiaal veilig, ze zijn brandvertragend en werken preventief tegen inbraak.

Voordelen van kunststoffen kozijnen

Kunststof kent veel voordelen ten opzichte van aluminium en hout. De houten en aluminium varianten zijn namelijk een stuk duurder. Daarnaast zijn er nog een aantal grote voordelen.

  • Isolerende werking
  • Onderhoudsarm
  • Lange levensduur (minimaal 50 jaar)
  • Veel verschillende designs
  • Bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Bestand tegen een inbraak
Zitten er dan helemaal geen nadelen aan de kunststof kozijnen horen wij u denken. Eigenlijk zijn er geen nadelen, voorheen waren er nog niet zoveel designs als nu en werd dat gezien als nadeel.

Verschillende soorten ramen

Wilt u een nieuw raam kopen, dan moet u eerst bedenken wat voor raam u wilt hebben, er zijn namelijk een aantal opties. Denk hierbij aan een vast-, stolp-, tuimel-, klap-, val-, of een draai/kiepraam.

Vast raam

Vast raam

Een vast raam is enkel een kozijn met een raam er in. Dit wordt vaak in combinatie gebruikt met andere soorten ramen, is dit niet het geval, dan wordt er vaak een rooster in het raam gezet voor frisse lucht.

Stolpraam

Stolpraam

Het stolpraam bestaat uit twee openslaande ramen waardoor er veel frisse lucht naar binnen kan komen. Ideaal om uw woning goed te ventileren.

Tuimelraam

Tuimelraam

Deze variant komt u tegen op zolders met een schuin dak. Om toch natuurlijklicht naar binnen te laten komen, wordt er een tuimel- of een uitzetraam gebruikt. Deze ramen klapt u gemakkelijk naar een kant open.

Klapraam

Klapraam

Een klapraam komt u vaak tegen in woningen. Deze ramen klapt u gemakkelijk open en zet u vervolgens weer vast met een hendel.

Valraam

Valraam

Een valraam gaat verticaal open en wordt vaak geplaatst om privacy redenen. U komt het raam daarom tegen op het toilet of op de badkamer.

Kiepraam

Draai/kiepraam

Een draai/kiepraam kan zowel verticaal als horizontaal geopend worden. Het raam heeft een zeer gebruiksvriendelijke werking en wordt in combinatie gebruikt met een vast raam.

Design

Kunststof kunt u in veel verschillende soorten en maten krijgen. De kozijnen zijn dan ook praktisch in elke RAL-kleur te verkrijgen. Het is zelfs mogelijk om de kozijnen met een houtpatroon te verkrijgen, er zitten dan echte nerven in de structuur.

Daarnaast is het ook mogelijk om de kozijnen in verschillende vormen te fabriceren. Cirkels, rechthoeken en vierkantenramen komen het meeste voor.

Extra opties

Naast dat u alleen de kozijnen aanschaft, zijn er ook een aantal extra opties die u erbij kunt kiezen om op uw kozijn te plaatsen. Dit zijn opties zoals rolluiken of ventilatieroosters. U doet er verstandig aan om alles in één maal aan te schaffen, dan wordt alles in namelijk in één keer geïnstalleerd. Daarbij komt dat als u alles bij één leverancier besteld, u goedkoper uit bent. Dan hebt u ook nog de keuze om er een extra slot op te laten plaatsen. De kozijnen voldoen aan de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen, toch is een slot voor extra veiligheid nooit verkeerd.

Prijzen

Wilt u ook graag kunststof kozijnen laten plaatsen, dan is het verstandig om eerst uit te zoeken wat het totaalplaatje bedraagt. Wij hebben voor u een prijsindicatie gemaakt. Deze prijzen zijn inclusief BTW en HR++ glas, maar exclusief montage.

Soort raam Prijzen
Vast raam 60 x 60 cm €95,- tot €110,-
Valraam 50 x 40 cm €100,- tot €160,-
Draai/kiepraam 60 x 60 cm €165,- tot €220,-

 
Bij deze kosten worden nog wel montage- en voorrijkosten gerekend. Wilt u uw hele woning voorzien van kunststof kozijnen? Dan moet u uitgaan van een bedrag dat rond de €11.500,- zal zijn. Het is daarom belangrijk om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken, zo krijgt u altijd de beste prijs. Het is dan ook belangrijk om te weten wat zij voor het monteren rekenen. Normaal gesproken is het monteren net zo duur als de aanschaf een kozijn. Is een kozijn ongeveer €100,- dan zal de montage ook rond de €100,- uit komen.

Gratis offertes vergelijken

Indien u een specialist via onze gratis offerteservice inschakelt bent u verzekerd van kwalitatieve kunststof producten tegen aantrekkelijke prijzen. Doordat de kozijnspecialisten zich altijd bij u in de buurt bevinden is er bovendien altijd een aanspreekpunt in uw nabije omgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag gerust vrijblijvende aan. U ontvangt maximaal 5 reacties van kozijnen specialisten bij u uit de buurt. Tot uw dienst!

Contact Kampman kunststof kozijnen