Keurmerken kozijnen

Keurmerken kozijnen

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe kunststof kozijnen, dan is het van belang te letten op de verscheidene keurmerken die aan de kozijnen worden meegegeven. Een keurmerk is een logo of label dat aan producten of diensten wordt gegeven, om hiermee de kwaliteit, veiligheid, of duurzaamheid van het product aan te tonen.

Keurmerken worden uitgegeven door onafhankelijke testinstituten of particulieren. Deze controleren de fabrikanten en leveranciers op verwachte en onverwachte momenten op het productieproces en de verwerkingprocedure. Daarnaast worden de artikelen zelf getest op veiligheid en kwaliteit. Voor kunststof kozijnen zijn er verschillende keurmerken in omloop. Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste keurmerken en hun betekenis.

Wilt u kozijnen laten plaatsen? Vergelijk dan altijd gratis offertes om te besparen op de kosten. Bovendien weet u dan zeker dat u niet te veel betaalt. Wilt u ook gratis offertes vergelijken?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Deze offertedienst is geheel zonder verplichtingen, u zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken


Stichting Kwaliteit Gevelbouw

SKG KeurmerkEen algemeen testinstituut is de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, ook wel aangeduid met de afkorting SKG. Deze stichting test voor verschillende bedrijven de kwaliteit van hun producten, zoals het hang- en sluitwerk voor (kunststof)kozijnen. Vanuit de SKG kan het hang- en sluitwerk voor de kozijnen verschillende sterren krijgen. Momenteel wordt van fabrikanten geëist dat hun sloten en grendels minimaal twee sterren krijgen als SKG-keurmerk. Wilt u er zeker van zijn dat uw kunststof kozijnen sterk inbraakpreventief zijn, dan kunt u verschillende keurmerken met elkaar verbinden. Kies bijvoorbeeld voor kozijnen met zowel het SKG-certificaat, als een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dan bent u verzekerd van kozijnen van hoge kwaliteit zijn en dat ze geschikt zijn tegen inbraak!

Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie

Fabrikanten die kunststof ramen, kozijnen en deuren produceren kunnen zich aansluiten bij de VKG. Voordat bedrijven zich echter lid mogen noemen van de VKG moeten zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en voorschriften. Hiermee garandeert de vereniging dat har bedrijven voldoen aan een hoge kwaliteit en duidelijke service. Dit wordt dan ook regelmatig gecontroleerd. Dankzij deze hoge kwaliteitseisen zijn kunststof kozijnen met een VKG keurmerk dan ook verbonden aan een 10 jaar garantie. Waar de meeste keurmerken bovendien letten op één enkel element, is het label van de vereniging kunststof gevelelementenindustrie gericht op verschillende factoren. Zij garanderen zowel kwaliteit als betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Eén van de bekendste keurmerken in Nederland op het gebied van veiligheid en kwaliteit is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Hoewel verschillende keurmerken de veiligheid van een product garanderen, raden wij aan om toch te kiezen voor het politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit certificaat wordt door de politie uitgegeven, in samenwerking met de woningsbouwverenigingen en staat garant voor onder meer sociale veiligheid. Kunststof kozijnen met een dergelijk label hebben een hoge inbraakpreventieve werking, zeker wanneer deze gecombineerd worden met ramen en deuren met eenzelfde label. Op de website van het PKVW zelf wordt aangegeven dat de kans op een gelegenheidsinbraak zelfs met 50% vermindert!

KOMO

KOMO KeurmerkEén van de andere belangrijke keurmerken op het gebied van kwaliteit en duurzame bouw- en productieprocessen is het Komo-keurmerk. Daarnaast wordt er bij KOMO sterk de nadruk gelegd op de veiligheid van de werknemer tijdens het productieproces. Bedrijven die aan deze voorwaarden voldoen, worden regelmatig door externe testinstituten aan proeven onderworpen. Alleen bij een volledig voldoen aan de eisen zal het Komolabel worden uitgegeven. Doordat deze certificering zo bekend is, wordt er wel eens misbruik van gemaakt. Op de website van het bedrijf staat een overzicht met de betrokken leveranciers en fabrikanten. Bij de aanschaf van uw kunststof kozijnen kunt u deze lijst voor de zekerheid controleren.

Bouwgarant

Bouwgarant keurmerkOnder de bekende keurmerken op het gebied van kunststof kozijnen valt natuurlijk ook het keurmerk van Bouwgarant. Dit merk certificeert verschillende bouwbedrijven. Met een Bouwgarant keurmerk wordt de betrouwbaarheid en vakmanschap van de medewerkers van een dergelijk bedrijf gegarandeerd. Door onafhankelijke certificeringsinstanties wordt periodiek getoetst of gelieerde bedrijven nog steeds aan de Bouwgarant eisen voldoen. Verschillende fabrikanten van kunststof kozijnen dragen het label, kijk voor een lijst met betrokken bedrijven op de site van het keurmerk. Dan weet u zeker dat u een hoogwaardig product koopt.

Samenvatting

Hierboven zijn verschillende keurmerken benoemd, en de factoren die zij testen. In onderstaande samenvatting vindt u snel welke keurmerken garant staan voor welke factoren.

  • Kwaliteit: KOMO, SKG, VKG
  • Veiligheid: PKVW, SKG
  • Betrouwbaarheid: Bouwgarant, VKG, KOMO
  • Duurzaamheid: VKG
  • Vakmanschap: Bouwgarant

Vergelijk gratis offertes

Overweegt u om nieuwe kunststof kozijnen aan te schaffen, en wilt u weten voor welke keurmerken u minimaal moet kiezen? Bij Kampman Kozijnen bent u aan het juiste adres! Onze medewerkers helpen u graag aan meer informatie. Bovendien kunt u bij ons een offerte aanvragen voor verschillende soorten en maten kozijnen.

Start gratis offerteaanvraag!

Maak ons uw wensen kenbaar via het contactformulier, en wij beantwoorden uw hulpvraag zo snel mogelijk.

Kampman Kozijnen offerte