Voordelen kunststof kozijnen

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

In de laatste jaren zijn er steeds meer kunststof kozijnen geplaatst, in tegenstelling tot raamkozijnen van hout of aluminium. Het grootste voordeel van het materiaal is de lange levensduur en de hoge isolatiewaarde die het product kent. Kunststof kozijnen zijn bovendien leverbaar in vele designs en kleuren, zodat het kozijn altijd past in de stijl van uw gevel. Op deze pagina komt u meer te weten over de voordelen van het materiaal ten opzichte van hout en aluminium. Wilt u weten wat de kosten zijn voor een kozijn naar uw smaak en op maat gemaakt? Vraag dan via het contactformulier meerdere offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes van leveranciers bij u uit de buurt.

Bespaar tot 40% op de kosten

  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen
  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Meer dan 20.000 mensen gingen u voor

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie waardoor u uw energierekening direct omlaag brengt. Daarnaast is het materiaal onderhoudsarm waardoor de hoge onderhoudskosten verleden tijd zijn. Bovendien is het materiaal veilig, ze zijn brandvertragend en werken preventief tegen inbraak.

Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 offertes

Voordelen tegen over hout

De voordelen ten opzichte van hout

Het grootste voordeel van kunststof kozijnen ten opzichte van hout is het grote onderhoudsgemak van de kunststoffen variant. Het materiaal is eenvoudig schoon te houden, en heeft bijna geen additioneel onderhoud nodig. Hout daarentegen is aardig bewerkelijk en loopt tevens sneller beschadigingen op. Het gevolg hiervan is dat kunstof een langere levensduur kent. Waar hout wel een warme uitstraling heeft, zal hiermee nooit een moderne of elegante woonstijl worden bereikt. Kunststof is hier uitermate geschikt voor. Tot slot heeft kunststof een veel hogere isolatiewaarde dan hout. Dit leidt tot een grotere besparing op de stookkosten en een bijdrage aan een beter milieu.

Voordelen tegen over aluminium

De voordelen ten opzichte van aluminium

Het grote voordeel van kunststoffen kozijnen in vergelijking met aluminium is de enorme variatie aan stijlen, kleuren en designs. Aluminium kan wel geverfd worden in een andere kleur, maar zal nooit een zeer hoge uitstralingswaarde hebben. Daarnaast heeft kunststof ook in vergelijking met aluminium een veel betere isolerende waarde. Zelfs wanneer bij het aluminium kozijn een koudebrug is ingesteld zal de isolatiewaarde lager zijn. Het laatste voordeel van een kunststoffen kozijn in vergelijking met aluminium is de snelle levering en plaatsing. Doordat kunststof steeds meer gebruikt wordt als materiaal is dit vrijwel altijd beschikbaar.

Wat zijn de nadelen van kunststof?

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het aanschaffen van een kunstof kozijn verbonden. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het kozijn doorbuigt wanneer u grote ramen installeert. Wij raden aan om in dat geval te kiezen voor de aluminium variant. Kunststof is daarnaast niet gemakkelijk te repareren of van een andere kleur te voorzien, terwijl dit bij een houten kozijn zeer eenvoudig is. Tot slot kent kunststof hogere prijzen dan de beide andere materialen. Deze extra kosten wegen in de meeste gevallen echter niet op tegen de voordelen. Bovendien verdient u deze extra kosten over het algemeen op de lange termijn weer terug door een beperking van het warmteverlies en daardoor een vermindering van de stookkosten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Kunststof offerte aanvragen

Benieuwd naar de prijzen voor een kunststof kozijn op maat? Vraag via het contactformulier geheel vrijblijvend een offerte aan. Deze kunt u zelf vergelijken op basis van prijzen en aanbiedingen. Zo kiest u altijd voor een leverancier die bij u past. Wilt u graag meer informatie? Ook daarvoor staan wij voor u klaar. Hopelijk tot snel!