voordelen kunststof kozijnen

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Wie tegenwoordig zijn kozijnen wil vervangen heeft de keuze uit een breed aanbod aan materialen. Kunststof is een materiaal met vele belangrijke voordelen. Hierdoor is het een geschikte keuze voor veel klanten. Bent u benieuwd naar de prijzen of wilt u meer informatie over de voordelen? Dan zit u op deze pagina goed!

Op deze pagina leest u meer over de unieke voordelen van kunststoffen kozijnen. Bent u na het lezen van deze pagina overtuigd? Doe dan direct een offerteaanvraag en vergelijk de prijzen van diverse aanbieders.

Start de gratis offerteaanvraag!

Ontvang gratis offertes om te vergelijken. Zo bespaart u tot wel 40% op de totale kosten!

Gratis offertes vergelijken


Voordelen kunststof

Kunststof is tegenwoordig één van de meest populaire materialen als het aankomt op kozijnen. Dit heeft vooral te maken met de unieke voordelen van de kozijnen. Zo vereist het maar weinig onderhoud en heeft het toch een langere levenstijd dan bijvoorbeeld houten raamkozijnen. Daarnaast zorgt de installatie voor een besparing op uw stookkosten en zijn de kozijnen verkrijgbaar in een breed aanbod aan kleuren en designs. U hoeft bovendien niet bang te zijn de kozijnen daardoor een stuk duurder zijn, want het is verreweg de voordeligste keuze! Al met al zijn dit de belangrijkste voordelen van PVC:
  • Kunststof is onderhoudsarm.
  • Het gaat langer mee.
  • U bespaart op uw stookkosten.
  • U heeft de keuze uit een breed aanbod aan kleuren en designs.
  • Het is goedkoop in aanschaf.

Kunststof is onderhoudsarm

Eén van de grootste voordelen, is het grote onderhoudsgemak. Het materiaal is namelijk eenvoudig schoon te maken en heeft nauwelijks extra onderhoud nodig. Hout is daarentegen behoorlijk bewerkelijk en loopt ook sneller beschadigingen op. Het schoonmaken is een relatief eenvoudige klus en goed zelf uit te voeren. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een vochtige doek. Het is niet nodig om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, sterker nog: deze beschadigen het oppervlak alleen maar. Een mild schoonmaakmiddel is voldoende. Wilt u zeker weten dat alles soepel blijft lopen, kies er dan voor om de sloten te oliën en de rubbers in te vetten.

Lange levensduur

PVC is enorm onderhoudsarm en dit is voor veel mensen één van de belangrijkste voordelen. Toch vraagt men nog regelmatig hoe het zit met de levensduur, juist omdat het kozijn maar zo weinig onderhoud vereist. Goed nieuws: kunststoffen kozijnen hebben doorgaans een langere levensduur dan houten raamkozijnen! Dit heeft vooral te maken met het feit dat het niet wordt aangetast door het weer. Het gaat niet rotten of werken, waardoor er geen scheuren ontstaan. De levensduur is afhankelijk van diverse factoren, maar gemiddeld kunt u rekenen op ongeveer 50 jaar.

besparen stookkosten kunststof kozijn

Besparen op uw stookkosten!

Wilt u uw huis zo goed mogelijk isoleren? Ook dan is PVC een geschikte keuze. De hoge mate van isolatie is één van de grootste voordelen van dit raamkozijn. Het materiaal biedt namelijk een uitstekende warmte- én akoestische isolatie. Dit komt doordat het raamkozijn aan de binnenkant hol is. De binnenzijde van het kozijn bestaat uit diverse kamers: hoe meer kamers, des te beter de isolatie. Wilt u de isolatie van het kozijn nog verder verbeteren? Combineer PVC dan met hoogrendementsglas voor een optimaal resultaat. Hiermee behaalt u een flinke besparing op uw stookkosten, waarmee u de kozijnen na verloop van tijd vanzelf weer terugverdient!

assortiment kunststof kozijnen

Breed aanbod aan kleuren en designs

Kunststof heeft vele voordelen, maar één van de redenen waarom veel mensen voor kunststoffen kozijnen kiezen, is de enorme variatie aan stijlen, kleuren en designs. In tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminium heeft PVC een mooie uitstraling. Aluminium zou u wel kunnen verven in een andere kleur, maar de uitstraling blijft nagenoeg gelijk. Wilt u bijvoorbeeld profiteren van de voordelen van PVC maar droomt u van de warme uitstraling van hout? Kies dan voor een houtlook! Hierin zijn originele houtnerven nagebootst, waardoor het op het eerste gezicht bijna niet van echt te onderscheiden is.

Profiteer ook van de voordelen van kunststof kozijnen!

Schakel een vakman in. Vraag gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Grotere veiligheid

Kunststof vergroot tevens de veiligheid in huis. Dit materiaal is namelijk te combineren met een uitstekende raambeveiliging: denk aan inbraakvertragende meerpunt-sluitingen, lashoekverstevigingen en veiligheidscilindersloten. De goede raambeveiliging maakt het inbrekers nagenoeg onmogelijk om via de ramen naar binnen te dringen. Maar de goede raambeveiliging is nog niet het enige: het materiaal is namelijk ook zelfdovend. Dit houdt in dat een kunststoffen raamkozijn erg brandveilig is. Wanneer de raamkozijnen in aanraking komen met vlammen, zullen deze het vuur niet verspreiden of aanwakkeren. Met de aanschaf van kunststof kozijnen maakt u de woning dus een stuk inbraak- en brandveiliger!

Goedkoop in aanschaf

Met al deze unieke voordelen zou u bijna denken dat het een enorm hoge aanschafprijs kent. Goed nieuws: dit materiaal is namelijk erg voordelig in aanschaf! Sterker nog, kunststof is een stuk voordeliger dan hout, staal én aluminium. Dit heeft vooral te maken met de voordelige productiemethode. De totale kosten zijn afhankelijk van diverse factoren: het formaat van het raam, de gekozen beglazing en uiteraard de uitvoering van het kozijn. Wilt u graag een duidelijke indicatie van de kosten? Vraag dan

Milieuvriendelijk

Men denkt vaak dat kunststof niet milieuvriendelijk is. Dit komt voornamelijk door de productiemethode. In de praktijk is het materiaal namelijk best milieuvriendelijk. Allereerst is het, in tegenstelling tot hout, voor de productie niet noodzakelijk om bomen te kappen. Ook is het tot wel 10 keer volledig te recyclen zonder dat de kwaliteit daarbij verloren gaat. Daarnaast kent het een enorm lange levensduur zonder dat het veel onderhoud vereist, waardoor het ontzettend duurzaam is. Tot slot heeft het PVC de laagste U-waarde ten opzichte van andere materialen. Dit zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken om het in huis lekker warm te houden, wat uiteindelijk ook een positief effect heeft op het milieu.

Wat zijn de nadelen van kunststof?

Natuurlijk zitten er behalve voordelen ook nadelen verbonden aan het aanschaffen van een kunststof kozijn. Zo is het niet het meest geschikte materiaal voor grote raampartijen. Door het gewicht van het glas is het mogelijk dat het kozijn doorbuigt. In dit geval is aluminium een betere keuze. Daarnaast is kunststof, in het geval van een beschadiging, moeilijker te repareren dan bijvoorbeeld een houten kozijn. Daar staat echter tegenover dat beschadigingen minder snel ontstaan, omdat het materiaal een stuk minder bewerkelijk is.

gratis offertes kunststof kozijnen