Kunststof kozijnen Harderwijk

Kunststof kozijnen Harderwijk

Het plaatsen van kunststof kozijnen op maat heeft in Harderwijk veel voordelen. Zo profiteert u van een goede isolatie, hoeft u nauwelijks onderhoud uit te voeren en is uw huis beter beveiligd tegen inbraak! Dit alles voor scherpe tarieven, want een kunststof kozijn is een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld hout! Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden van een kunststof raamkozijn. Ook vindt u hier meer informatie over de kostprijs, de montage en de voor- en nadelen van kunststof. Om te besparen op de totale kosten vraagt u gemakkelijk tot wel 5 offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de prijzen en bespaar!

Bespaar tot 40% op de kosten

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen plaatsen Harderwijk

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie waardoor u uw energierekening direct omlaag brengt.

Daarnaast is het materiaal onderhoudsarm waardoor de hoge onderhoudskosten verleden tijd zijn. Wilt u weten wat de grootste voordelen van een kunststof raamkozijn zijn?

  • Door de goede isolatie bespaart u op de stookkosten.
  • Uw woning is beter beschermd tegen inbraak.
  • Kunststof is voordelig in aanschaf.
  • Weinig onderhoud nodig.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en profielen

Kunststof kozijnen zijn leverbaar in een groot aantal kleurnuances. Daarnaast kan een kozijn geleverd worden in verschillende designs en modellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een kunststof kozijn te laten plaatsen met een houtdesign. Zo behoudt u de authentieke kozijnen, maar met de voordelen van kunststof. Voor een modernere look kunt u ook terecht bij de leveranciers uit Harderwijk, denk bijvoorbeeld aan kozijnen aangepast op de interieurkleuren, of met een intrigerend profiel. Overleg voor u tot kopen overgaat met de diverse aanbieders in Harderwijk: ook wanneer de door u gewenste kleuren of designs niet in het oorspronkelijke aanbod staan, is er vaak wel een aantal aanpassingen mogelijk. Zo laat u altijd een kozijn naar uw wensen plaatsen.

Kunststof kozijnen met houtlook

Een veel gehoorde reden om niet voor kunststof raamkozijnen te kiezen, is het feit dat deze niet de warme uitstraling hebben van een houten variant.

Tegenwoordig is het echter een optie om te kiezen voor kunststoffen producten met een houtlook. Hoewel deze houtlook niet exact hetzelfde is als de houtnerf in echt hout, geeft het toch een verbeterde uitstraling aan uw kunststof bouwproducten.

De prijzen voor een kunststoffen raamkozijn met houtnerf zijn echter wel aanzienlijk hoger dan de standaard variant.

Prijzen

Regelmatig vragen inwoners van Harderwijk: wat kosten kunststof kozijnen? De exacte kostprijs is echter afhankelijk van veel verschillende factoren. In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijs van verschillende ramen. Voor een vast raamkozijn van één vierkante meter betaalt u ongeveer €155,- tot €165,-, exclusief montagekosten.

Kiest u voor een valraam, dan liggen de kosten gemiddeld iets hoger. Voor een raam van 100x80cm ligt de prijs ongeveer tussen de €200,- tot €235,-. Vanwege het ingewikkelde mechanisme, is een draai/kiepraam het duurst. Gemiddeld betaalt u voor een draai/kiepraam van één vierkante meter ongeveer €235,- tot €250,-. Omdat de prijzen verschillen per kozijnspecialist, is het verstandig om offertes van verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken.

Diverse raamsoorten

Er bestaan heel wat verschillende raamsoorten. Deze verschillende ramen staan hieronder voor u op een rijtje, zodat u weet waar u uit kunt kiezen. In principe is er in Harderwijk de keuze uit vaste- en beweegbare ramen. Bij een vast raam gaat het om een kozijn dat u niet kan openen. Deze zorgt voor voldoende licht in huis, maar niet voor frisse lucht. Het is daarom extra belangrijk om vaste ramen uit te rusten met ventilatieroosters. Het is ook een mogelijkheid om een vast raam te combineren met een beweegbaar raam ernaast. Voorbeelden hiervan zijn draai/kiepramen, valramen en draairamen.

Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen*
Vast raam  
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 200 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas maar exclusief montagekosten. Vraag vrijblijvend offertes aan voor de exacte kosten.

Goedkope kunststof kozijnen op maat gezocht in Harderwijk?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vindt de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes ontvangen

Kunststof kozijnen prijzen, inclusief plaatsen

De bovenstaande kosten zijn exclusief montage. Toch zijn de montagekosten een groot onderdeel van de totaalprijs. De montagekosten verschillen per situatie. Hoe complexer het systeem, hoe meer de montage kost. Voor een vast raam van één vierkante meter inclusief montage betaalt u doorgaans €650,- tot €1.250,-.

Wilt u liever een draai/kiepraam, houd dan rekening met een gemiddelde totaalprijs van €850,- tot €1.450,-. Naast kozijnen plaatsen de specialisten uit ons netwerk ook kunststof deuren.

Prijstabel: kunststof kozijnen, inclusief montage

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen per m² incl. montage*
Vast raam €650,- tot €1.250,-
Draai/kiepraam €850,- tot €1.450,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. plaatsen. Hoe meer kozijnen u laat plaatsen, hoe lager de gemiddelde prijs per kozijn. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar op letten bij kunststof kozijnen?

Bij het kopen van nieuwe kozijnen moet u onder meer rekening houden met de beschikbare kleuren: kiest u voor grijs of toch liever antraciet? Wilt u graag een houtlook of houdt u van een moderne uitstraling? Het is belangrijk om te kiezen voor een model dat goed bij uw woning aansluit. Daarnaast zijn er verschillende factoren waar u bij de aanschaf op kunt letten. Let bijvoorbeeld op de isolatiewaarde. Kunststof heeft een goede isolatie, maar per materiaal kan dit verschillen. Vraag de kozijnspecialist naar de isolatiewaarde van het kozijn. Ook raden wij u aan om te letten op eventuele keurmerken. Het SKG-keurmerk geeft aan hoe veilig het hang- en sluitwerk is.

Extra opties voor uw kunststof kozijnen

Wanneer u kiest voor kunststof kozijnen, dan heeft u de mogelijkheid om extra opties te laten installeren. Voorbeelden van extra opties zijn ventilatieroosters of een vliegenraam. Een ventilatierooster is eigenlijk onmisbaar, zeker als uw woning goed geïsoleerd is. Hiermee ventileert u uw woning 24 uur per dag, zonder dat u constant een raam open hoeft te zetten. Dit is een fijn idee voor de veiligheid in huis.

Een vliegenraam of hor is een luxe die het gebruiksgemak flink kan vergroten. Als u ’s zomers veel last heeft van muggen en andere insecten in huis, dan is een hor de uitkomst.

veiligheid van kozijnen in Harderwijk

Veiligheid van de kozijnen

Een kunststof raamkozijn verbetert de veiligheid van uw woning in Harderwijk op twee manieren. Allereerst is dit een goede keuze voor brandveiligheid. Kunststof is namelijk moeilijk ontvlambaar en zelfdovend. Kort gezegd betekent dit dat uw kozijn de vlammen niet zullen bevorderen of verspreiden. Een ander belangrijk voordeel, is dat er in geval van brand geen schadelijke stoffen vrijkomen! Een kunststof raamkozijn is van zichzelf al inbraakwerend, maar indien gewenst kunt u het raamkozijn uitrusten met extra beveiligingsopties. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidscilindersloten, afsluitbare raamgrepen of inbraakwerende beglazing. Let bovendien bij het hang- en sluitwerk op het SKG-keurmerk. Dit geef een indicatie in de veiligheid van het sluitwerk.

kunststof kozijnen met glas

Welk glastype?

Kiest u een nieuw raamkozijn, dan is het ook een optie om direct de beglazing te vervangen. Het is immers zonde als u investeert in kozijnen met een goede isolatie, terwijl u gewoon uw oude enkele beglazing blijft gebruiken. Er zijn verschillende soorten ramen waar u uit kunt kiezen.

Zo is veiligheidsglas een optie. Gelaagde of geharde beglazing is niet open te slaan, waardoor het voor inbrekers een stuk moeilijker is om naar binnen te komen. Wilt u juist profiteren van een betere isolatie? Dan is HR-beglazing een aanrader. HR++ glas heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. HR+++ is ook een optie, maar vaak is de investering hierin flink hoger.

Kunststof kozijnen plaatsen

Het plaatsen en afstellen van kozijnen is een zeer nauwkeurige klus. Zo moet niet alleen het nieuwe kozijn worden geïnstalleerd, maar is het ook noodzakelijk om het oude dubbel glas en raamkozijn te verwijderen, zonder de sponning te beschadigingen. Wilt u voorkomen dat u extra kosten kwijt bent aan het plaatsen van de kozijnen doordat u de oude niet op de juiste manier hebt verwijderd? Laat dan een expert uit ons netwerk in Harderwijk u ondersteunen bij de klus. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het plaatsen of verwijderen van raamkozijnen? Vraag dan vrijblijvend diverse offertes aan.

Hoe plaatsen de vakmannen een kunststof kozijn?

Hoge kwaliteit, weinig onderhoud en een lange levensduur!

Met een kunststof kozijn verhoogt u uw woongenot! Vraag vrijblijvend offertes aan.

Ontvang meerdere offertes

Stelkozijnen

Het stelkozijn is een belangrijk onderdeel van het raamkozijn. Stelkozijnen vormen namelijk de verbinding van de binnenmuur en de buitenmuur. Wanneer u uw kozijnen laat vervangen, dan is het in de meeste gevallen mogelijk om de stelkozijnen opnieuw te gebruiken. U kunt er echter ook voor kiezen om oude, houten stelkozijnen te vervangen door een kunststof exemplaar. Deze heeft een langere levenstijd en rot na verloop van tijd niet weg in uw gevel!

Het stelkozijn maakt de montage van het raamkozijn een stuk gemakkelijker en sneller. Daarnaast zorgt dit voor een optimale isolatie en blijft het raam volledig winddicht.

Vergunning nodig?

Er wordt door mensen in Harderwijk regelmatig gevraagd of zij een vergunning nodig hebben voor het vervangen van kunststof kozijnen. Gelukkig is het vaak mogelijk om zonder vergunning te starten met de werkzaamheden. Voorwaarde hiervoor is wel dat de werkzaamheden het straatbeeld niet veranderen. Heeft iedereen in uw straat een houten raamkozijn en kiest u voor kunststof? Dan is het misschien wel noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Maakt u zich geen zorgen: vergunningsplichtig betekent uiteraard niet dat u uw kunststof raamkozijnen kunt vergeten. Wilt u weten of u vergunningsplichtig bent? Online doet u op omgevingsloket.nl gemakkelijk een vergunningscheck.

kunststof kozijn kosten Harderwijk

Isolatie

Kunststof wordt gezien als een sterk isolerend materiaal. Dit komt doordat een kozijn van kunststof vaak bestaat uit verschillende luchtkamers met tussenwanden. Door de continue circulatie binnen deze kamers zal de warmte binnenshuis minder snel verloren gaan, waardoor u ook bespaart op uw stookkosten. Als u kiest voor een goed isolerend materiaal zoals kunststof, dan is het raadzaam om ook te investeren in een isolerende glassoort. Het is zonde als uw kozijnen goed isoleren terwijl u nog steeds veel warmte verliest via het raam zelf! Specialisten uit Harderwijk raden HR-beglazing aan voor een optimale isolatie in huis.


kunststof kozijnen prijzen in Harderwijk

Onderhoud

Om ervoor te zorgen dat uw kozijnen in goede staat blijven, is het van belang dat u deze periodiek van onderhoud voorziet. Het onderhoud van kunststoffen producten is vrij eenvoudig: u moet ervoor zorgen dat er geen groene aanslag op het oppervlak ontstaat. Dit doet u door het jaarlijks schoonmaken van het oppervlak met een sopje en een doek of borstel. Eventueel kunt u het materiaal in de was zetten. Wanneer een standaard reinigingsmiddel het geheel niet schoon krijgt, dan is het bij menig kozijnenspecialist uit Harderwijk mogelijk om een speciaal reinigingsmiddel te kopen.

Reparatie

Veel mensen kiezen voor kunststof omdat dit een hoge duurzaamheid heeft, en niet snel beschadigt raakt. Wanneer het oppervlak van het kunststof echter wel beschadigt, dan is het zeer lastig om een reparatie uit te voeren.

Het is aan te raden om altijd contact te zoeken met een erkend kozijnenspecialist uit ons netwerk om deze reparatie af te laten handelen.

In een aantal gevallen zal een reparatie op de scheur zelf kunnen worden uitgevoerd, meestal kiezen de experts er echter voor om de volledige bovenlaag te verwijderen en vernieuwen. Kwaliteit staat voorop!

Keurmerken

Een laatste belangrijk element waar u voor het plaatsen van de kozijnen op moet letten, zijn de keurmerken die aan de kunststof kozijnen verbonden zitten. Verschillende keurmerken richten zich specifiek op de kwaliteit en duurzaamheid van het aangeboden product, terwijl andere certificaten de focus leggen op een inbraakveilig product of innovatief productieproces. Bekende kunststof keurmerken zijn:

Garantie

Bij het aanschaffen van nieuwe kozijnen is het verstandig om rekening te houden met de garantievoorwaarden. De meeste kunststoffen ramen in Harderwijk hebben een garantie van minimaal 10 jaar, voor zowel installatie en reparatie, maar dit is niet bij ieder merk of elke leverancier uit Harderwijk het geval.

Vraag bij de aankoop van een nieuw kozijn daarom na of de garantie bij de aangeboden totaalprijs zit inbegrepen, of dat dit extra kosten met zich meebrengt. Wees ook bewust van het feit dat u, als u de raamkozijnen wel zelf installeert, vaak geen garantie meer hebt op beschadigingen of andere problemen. Schakel daarom altijd een kozijnspecialist uit Harderwijk in.

A-merken tegen scherpe prijzen

De aanbieders uit Harderwijk verkopen verschillende merken kunststof kozijnen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor producten van het thuismerk. Het voordeel hiervan is dat de kunststof raamkozijnen over het algemeen direct te plaatsen zijn. De leveranciers uit Harderwijk hebben echter ook diverse A-merken in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan WERU kozijnen die bekend staan om de grote kleurvariëteit en mogelijkheden voor vormgeving, of aan een kunststof kozijn van Gayko dat u eenvoudig laat schoonmaken en volledig geluidsdempend is. Andere bekende merken zijn bijvoorbeeld Schüco of Finstral.

Bij ons netwerk kunt u voor elk van deze merken offertes aanvragen bij de verscheidene aanbieders uit Harderwijk.

Specialisten uit Harderwijk leveren nagenoeg alle merken

Schüco

Dat energiezuinigheid en design zeker samengaan, bewijst deze kozijngigant. Het van oorsprong Duitse merk levert ook in Harderwijk bij kozijnaanbieders, en past ontwerpen volledig aan op uw situatie. Het plaatsen en schoonmaken van de Schüco vensters vraagt weinig tijd en moeite, mits u hiervoor een professional inschakelt.

Finstral

Moderne techniek in de stijl van uw woonruimte, dat is wat deze kozijnonderneming u kan bieden. Het plaatsen van het kozijn wordt altijd door een gecertificeerde monteur gedaan, zodat het gegarandeerd vakkundig gebeurt. Kozijnen van dit fabrieksmerk plaatsen kan bij renovatie en nieuwbouw in Harderwijk.

WERU

Al 40 jaar is dit een grote naam in de productie van kwalitatieve kunststof kozijnen. Bent u op zoek naar een kozijn waarbij schoonmaken een peulenschil is? Zoek dan niet verder, WERU biedt uitkomst. Het kozijn is in verschillende stijlen, en ook in antieke stijlen beschikbaar in Harderwijk.

Gayko

Onze oosterburen staan bekend om goede kwaliteit, en dat wordt bij dit kozijn weer eens bevestigd. Ook het schoonmaken, het onderhoud en de reparatie is eenvoudig mogelijk. Gelukkig kan het plaatsen van deze kunststof kozijnen nu ook in Harderwijk. Verschillende stijlen en structuren zoals houtnerf, u krijgt een ruime keus.

Veka

De aarde dient niet te lijden onder onze kozijnen, zo luidt de kerngedachte van deze kozijnaanbieder. Een mooi motto, waardoor overigens de hoeveelheid stijlsoorten niet wordt beperkt. Ondank de aandacht voor duurzaamheid blijft de kwaliteit en het weinige onderhoud gelijk met andere kunststof oplossingen.

Rehau

Voordat u een kunststof kozijn aanschaft, doet u research. Deze kozijnondernemer biedt op ecologisch en sociaal gebied een goed product, door hieraan aandacht te besteden bij de productie.

Kunststof kozijnen aanschaffen geeft zo een extra fijn gevoel.

De beste kozijnen tegen de scherpste prijzen!

Meer weten? Vergelijk dan vrijblijvend offertes van specialisten uit Harderwijk en bespaar!

Vrijblijvende offertes aanvragen

K-Vision

Deze tweevoudig winnaar van de VKG Architectuurprijs voorzag eerder monumentale panden van kunststof kozijnen, op zo’n manier dat het klassieke beeld niet werd verstoord. Een echte topper dus, die bij iedere woning het geschikte kozijnontwerp zal plaatsen. In Harderwijk kan u deze kozijnen via een expert bestellen.

Gealan

Intelligente kozijnen, dat is waar deze producent voor staat. Dit heeft betrekking op de slimme systemen qua sluiting hier bij het kozijn worden gebruikt. Isolatie en veiligheid worden zo gewaarborgd.

Wilt u deze producten in Harderwijk aanschaffen? Via ons netwerk krijgt u de beste tarieven!

Creon

Is het hoog tijd om uw oude kozijnen te vervangen door een nieuw exemplaar? Dan bent u bij Creon aan het juiste adres. Dit bedrijf biedt kozijnoplossingen voor verschillende bestaande afmetingen. Daarnaast profiteert u bij Creon van een lage aanbetaling. Goedkope woonoplossingen tegen een aantrekkelijke aanschafprijs, dat is waar Creon voor staat.

Deceuninck

Zoekt u naar een fabricant die hoge eisen stelt aan de duurzaamheid van haar producten, en zorgt voor een energiezuinig productieproces? Dan is Deceuncink wellicht een goede keus voor u. Alle woononderdelen van Deceuncink kennen een goede isolatiewaarde en worden gemaakt met recyclebare materialen. Zo draagt het bedrijf bij aan een beter milieu.

Knipping

Een welbekend Nederlands bedrijf met Duitse oorsprong is Knipping. In de jaren tachtig ontstond dit bedrijf als kleine leverancier voor raamproducten, maar in de afgelopen jaar heeft het zich uitgebreid tot een toonaangevend producent. Het Knipping Classic kozijn is één van de eigen ontwerpen, die hoge internationale waardering heeft gekregen.

Belisol

Een volgende fabrikant waar wij u graag meer informatie over willen geven is Belisol. Al meer dan 40 jaar leveren de ontwerpers en producenten van Belisol topkwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Zowel houten als aluminium en kunststoffen raamkozijnen kunt u bij deze aanbieder bestellen, maar ook schuifpuien bevinden zich in het assortiment.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Heeft u de behoefte aan meer informatie over de kosten voor een reparatie of voor het vervangen van een kunststof kozijn? Of bent u benieuwd welk soort raamkozijnen het beste bij uw woning in Harderwijk past?

Maak dan vandaag nog gebruik van onze offerteservice en bespaar tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe raamkozijnen! Hoe? Via het offerteformulier vraagt u met één muisklik gemakkelijk en snel tot wel 5 offertes aan van specialisten uit Harderwijk. Vergelijk de prijzen en kies vervolgens voor de vakman met het beste aanbod. Deze service is gratis en helemaal vrijblijvend, dus waar wacht u nog op?

Kunststof kozijnen offerte Harderwijk