Kunststof kozijnen Ede

Kunststof kozijnen Ede

Steeds meer mensen in Ede laten kunststof kozijnen plaatsen. Dit komt onder andere omdat een kunststof kozijn een lange levensduur heeft. Maar het materiaal biedt nog veel meer voordelen, zoals een hoge isolatiewaarde en is daarnaast ook nog eens goedkoop in aanschaf. Op deze pagina geven we u meer informatie over kunststof kozijnen. Wat zijn de voordelen, hoeveel kost het plaatsen van kunststof kozijnen en waar moet u nog meer op letten. Bent u geïnteresseerd? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice, door het offerteformulier in te vullen. Binnen enkele dagen ontvangt u dan maximaal 5 vrijblijvende offertes van specialisten uit Ede en omgeving.

Bespaar tot 40% op de kosten

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen plaatsen in Ede

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie wat u een jaarlijkse besparing op uw energierekening oplevert.

Daarnaast heeft het materiaal een lange levensduur. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Kunststof heeft een hoge isolatiewaarde.
  • Het materiaal is gemakkelijk schoon te maken.
  • Kunststof is goedkoper dan hout of staal.
  • Het materiaal is verkrijgbaar in vele kleuren.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en profielen

Regelmatig krijgen de kozijnspecialisten van klanten uit Ede de vraag of het mogelijk is om kunststof kozijnen te bestellen die passen bij de uitstraling van hun pand. Wij kunnen hier altijd een bevestigend antwoord op geven: kunststof kozijnen kunt u bestellen in een groot aantal kleuren en designs. Dit betekent dat de specialisten kunststoffen raamprofielen kunnen aanleveren met een houtprofiel. U behoudt in dat geval de authentieke en warme uitstraling van het hout, terwijl u tevens profiteert van de verhoogde isolatiewaarde die kunststof biedt.

Bovendien is het schoonmaken van kunststof makkelijk, wat scheelt in de benodigde tijd en kosten voor onderhoud en reparatie.

Kunststof kozijnen met houtlook

Vindt u het moeilijk om te kiezen tussen de voordelen van kunststof (lange levensduur, weinig onderhoud) en de warme uitstraling van houten producten? U hoeft niet langer te twijfelen! Tegenwoordig is het bij menig kozijnenleverancier uit Ede mogelijk om kunststof kozijnen met een houtlook te bestellen. Met houtlook kunststof kozijnen behoudt u de voordelen van het materiaal, terwijl u de warme uitstraling van het hout tevens deels meekrijgt. Hoewel een houtnerf natuurlijk niet helemaal authentiek is, lijkt dit er voldoende op, om de aanblik van de raamkozijnen te verbeteren. Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor antraciet of grijs. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan eenvoudig vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

Prijzen

Regelmatig krijgen de kozijnspecialisten uit ons netwerk van klanten de vraag: Wat kosten kunststof kozijnen? Het antwoord hierop is niet direct te geven, omdat dit van meerdere factoren en keuzes afhankelijk is. Wel geven we u hieronder graag een prijsindicatie.

Gaan we uit van een kozijn met een vast raam van één vierkante meter, dan moet u voor een kunststof kozijn rekening houden met een aanschafprijs tussen de €155,- en €165,-. Een draai/kiepraam kost daarentegen tussen de €165,- tot €220,- . Let op: de genoemde prijzen zijn nog wel exclusief het plaatsen van de kozijnen.

Diverse raamsoorten

Heeft u woning in Ede veel vaste ramen en wilt u meer mogelijkheden voor ventilatie? Kijk dan eens naar beweegbare ramen. Hieronder vallen bijvoorbeeld uitzetvensters, draai/kiepramen en tuimelramen.

Een draai/kiepraam is momenteel een populaire oplossing in Ede. Dit raam kan op een kiertje worden gezet, maar kan ook, voor nog meer frisse lucht, volledig worden opengezet.

Een uitzetvenster is vooral geschikt voor dakterrassen en vluchtroutes, omdat u door zo’n raam eenvoudig naar buiten stapt, mocht dat nodig zijn. Een tuimelraam wordt vooral op zolderverdiepingen toegepast.

Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen*
Vast raam  
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 200 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas maar exclusief montagekosten. Vraag vrijblijvend offertes aan voor de exacte kosten.

Op zoek naar goedkope kunststof kozijnen?

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis meerdere offertes voor aanschaf inclusief plaatsen.

Gratis offertes ontvangen

Kunststof kozijnen prijzen, inclusief plaatsen

Wanneer u kozijnen laten plaatsen door een kozijnenspecialist, kunt u bij hem vaak ook de kozijnen bestellen. U betaalt dan een totaalprijs aan de specialist voor de aanschaf, verwijderen en plaatsen van een kozijn. Bij een vast raam van 1 m² moet u dan rekening houden met een prijzen tussen de €650,- tot €1.250,-. Deze prijzen zijn incl. btw en HR++ beglazing. Voor het laten plaatsen van een draai/kiepraam bent u m² vaak iets meer kwijt. De prijs ligt dan gemiddeld tussen de €850,- tot €1.450,-. Naast kozijnen plaatsen de specialisten ook kunststof deuren.

Prijstabel: kunststof kozijnen, inclusief montage

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen per m² incl. montage*
Vast raam €650,- tot €1.250,-
Draai/kiepraam €850,- tot €1.450,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. plaatsen. Hoe meer kozijnen u laat plaatsen, hoe lager de gemiddelde prijs per kozijn. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar op letten bij kunststof kozijnen?

Voordat u een kozijn aanschaft bij één van de professionals uit ons netwerk, adviseren wij te letten op een aantal zaken. U dient ten eerste te kijken naar de isolatiewaarde van het product en de besparing die deze oplevert. Ten tweede adviseren de experts uit ons netwerk om ook goed te kijken naar kleur en design. Kies altijd een kleur en design dat bij de uitstraling van uw woning in Ede past. Zo zorgt u voor een waardevermeerdering van uw woning. Zodra u dit voor uzelf duidelijk hebt, kunt u offertes aanvragen door het offerteformulier in te vullen. Vervolgens kunt u de prijzen met elkaar gaan vergelijken.

Extra opties voor uw kunststof kozijnen

Denk voordat u nieuw kunststof kozijnen aanschaft ook na over een aantal extra opties zoals ventilatieroosters, horren en rolluiken. Vooral bij een vast raam is het verstandig een ventilatierooster in te laten bouwen. Daarmee zorgt u ervoor dat de ruimte goed geventileerd blijft, zonder dat u een raam hoeft open te zetten. Met het plaatsen van een hor houdt u in de zomer vervelende insecten als vliegen en wespen buiten de deur. Rolluiken houden in de zomer de warmte van de zon buiten en werken ook nog eens inbraak werend. Het monteren van extra opties is vaak goedkoper als u deze gelijktijdig met het monteren van nieuwe kozijnen laat inbouwen.

veiligheid van kozijnen in Ede

Veiligheid van de kozijnen

Bij kunststof kozijnen is het naast de kleur en glassoort ook verstandig om te kijken naar de veiligheid. Tegenwoordig voldoen de meeste merken aan de veiligheidseisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Heeft u een bepaald raamkozijn op het oog, maar staat er niet bij of het kozijn aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) voldoet? Vraag dit dan na bij uw kozijnenspecialist. Producten met het PKVW-keurmerk verlagen de kans op een inbraak tot wel 90%. Een ander voordeel bij aanschaf van producten met een PKVW-keurmerk is dat u bij sommige verzekeraars korting krijgt op uw inboedelverzekering.

kunststof kozijnen met glas

Welk glastype?

Het soort glas dat u in uw nieuwe kunststof kozijnen laat zetten, heeft grote invloed op de isolatie van uw woning in Ede. Hoe hoger de isolatiewaarde van de beglazing, hoe beter de warmte in de winter wordt binnengehouden. Kozijnspecialisten in Ede en omgeving adviseren tegenwoordig dan ook om minimaal voor dubbel glas te kiezen. Naast een betere klimaatbeheersing in de ruimte levert u dit ook een jaarlijkse energiebesparing op. Kies voor HR+++ beglazing als u voor de beste isolatie wilt gaan. Vraag bij uw kozijnspecialist dan wel na of uw nieuwe kozijn geschikt is voor HR+++ ruiten. Omdat zo’n ruit uit 3 lagen bestaat is het zwaarder en uw nieuwe kozijn moeten dit gewicht natuurlijk wel kunnen dragen.

Kunststof kozijnen plaatsen

Het plaatsen van kozijnen is een vak apart. Of het nu gaat om kunststoffen, houten of aluminium kozijnen, bij het plaatsen moet rekening worden gehouden met een groot aantal factoren zoals het verwijderen van de oude kozijnen en het aanpassen van de sponningen. Wilt u zeker weten dat het plaatsen van uw nieuwe raamkozijnen snel en vakkundig gebeurt? Roep dan de hulp van één van de vakmannen uit Ede in. Deze zal de oude ramen verwijderen en de nieuwe kozijnen juiste afstellen, zodat u binnen korte tijd van optimaal wooncomfort geniet. Meer weten over de mogelijkheden? Vul dan geheel vrijblijvend het offerteformulier in.

Hoe plaatsen de vakmannen een kunststof kozijn?

Lange levensduur & weinig onderhoud!

Wie wil in Ede wil dat nu niet? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan!

Ontvang meerdere offertes

Stelkozijnen

Een stelkozijn wordt meestal tijdens de bouw van een woning geplaatst. Tegen het stelkozijn wordt later het daadwerkelijk kozijn geplaatst. Vroegen waren stelkozijnen van hout, maar tegenwoordig zijn deze ook steeds vaker van kunststof. Het belangrijkste voordeel van een kunststof stelkozijn is dat uw raamkozijn de mogelijkheid heeft om te krimpen of uit te zetten bij warmte en kou. Dit zorgt voor een veel langere levensduur van uw raamprofiel. Montage zonder stelkozijn wordt stompe montage genoemd en wordt door specialisten afgeraden, omdat dan na een aantal jaren kieren tussen de muur en het kozijn kunnen ontstaan en het kozijn zelfs kan scheuren.

Vergunning nodig?

Specialisten die in de Ede en omgeving werkzaam zijn, krijgen regelmatig de vraag of voor het plaatsen van nieuwe kozijnen een vergunning nodig is. Over het algemeen is het zo dat hiervoor geen vergunning nodig is. Uitzondering is als uw in een monumentaal pand woont. In dat geval moet u altijd een vergunning aanvragen. Maar u bent ook vergunningsplichtig als de uitstraling van uw pand drastisch wordt gewijzigd. Dit is bijvoorbeeld het geval als u uw witte houten kozijnen aan de voorkant van uw woning in Ede gaat vervangen door felrode kunststof profielen. Op omgevingsloket.nl kunt u de vergunningscheck doen. Zo weet u zeker of het in uw geval een vergunning wel of niet nodig is.

kunststof kozijn kosten in Ede

Isolatie

De isolatiewaarde van gevelproducten wordt gemeten in een U-waarde. Deze U-waarde geeft de hoeveelheid warmte aan die bij een temperatuurverschil van 1 Kelvin door een constructie heen gaat. Dit betekent dat hoe lager de U-waarde is, hoe beter de isolatie. Voor kozijnen geldt dat deze (in combinatie met de isolatiewaarde van de beglazing) een maximale warmtedoorgang mogen hebben van 4.2 W/(m²·K). Tussen de verschillende materialen zitten verschillen; kunststof kozijnen hebben bijvoorbeeld een isolatiewaarde van 1.0 W/(m²·K), terwijl houten raamkozijnen blijven hangen rond de 2.8 W/(m²·K). Let ook goed op de isolatiewaarde van de beglazing in uw kozijn. Kies daarbij voor HR++ of HR+++ glas voor een optimale isolatie.


kunststof kozijnen prijzen in Ede

Onderhoud

Het onderhoud van de kunststof kozijnen is zeer belangrijk om de levensduur en kwaliteit van het materiaal te garanderen. Kunststoffen woononderdelen kunt u het beste twee keer per jaar schoonmaken met water en een reinigingsmiddel als allesreiniger of autoshampoo. Wij adviseren daarbij om eens in de drie jaar dit middel te vervangen door een speciaal schoonmaakmiddel voor kunststof. Omdat het schoonmaken soms vrij lastig is, kiezen veel mensen uit Ede er voor gebruik te maken van een schuurmiddel of ontvetter. Hoewel u het raamkozijn op deze manier wel kunt schoonmaken, is dit zeer slecht voor het oppervlak. U kunt dan veel beter de kozijnen eens per jaar in de was zetten, om ze extra tegen de weersinvloeden te beschermen.

Reparatie

Waar houten woononderdelen gemakkelijk te repareren zijn, is het bij kunststof veel lastiger om deze van een reparatie te voorzien. Het voordeel is natuurlijk dat kunststof kozijnen bijna nooit een reparatie vereisen.

Mochten deze onverhoopt toch beschadigd raken, dan adviseren wij om direct contact op te nemen met één van de erkende kozijnspecialisten uit Ede. Deze kan de nodige reparatie vakkundig voor u uitvoeren, zodat de levensduur en kwaliteit van het kozijn gewaarborgd blijven.

Wil u weten wat u kunt doen om beschadigingen aan het kunststof te voorkomen? Aarzel dan niet om u contact op te nemen door het offerteformulier in te vullen.

Keurmerken

Wilt u graag zeker weten dat u kunststof kozijnen aanschaft die een duurzaam en/of veilig productieproces hadden? Let dan op de keurmerken die aan het kozijn worden toegevoegd. Keurmerken staan garant voor een bepaalde eigenschap of functie van een product. Zo staat het FSC-keurmerk voor een duurzaam rooiproces van het hout en geeft het VKG-keurmerk aan dat een gevelproduct veilig is geproduceerd. Bekende kunststof keurmerken zijn:

Garantie

Zoals al aangegeven zijn de garantievoorwaarden van merkproducten zeer aantrekkelijk. Zo krijgt u in bij de meeste merken standaard een garantie van 10 jaar. Daarnaast kunt u tegen een meerprijs de garantie vaak uitbreiden tot maar liefst 25 jaar. Onder de garantie vallen zaken als exterme verkleuring en vervorming van de kunststof profielen.

Om de garantie te behouden moet u vaak wel aan enkele voorwaarden voldoen. Denk daarbij vooral aan het juiste onderhoud en regelmatig schoonmaken van de raamkozijnen. De vakmannen uit Ede geven u bij navraag graag meer informatie over de garantievoorwaarden die de merken hanteren.

A-merken tegen scherpe prijzen

Wanneer u raamprofielen bestelt bij het netwerk van Kampman in Ede, dan bent u verzekerd van kwaliteit en vakmanschap. Kozijnspecialisten uit Ede verkopen vele A-merken zoals Schüco, Veka en Finstral tegen aantrekkelijke prijzen. Het laten plaatsen van A-merken biedt vele voordelen met zich mee. U moet hierbij onder andere denken aan aantrekkelijke garantievoorwaarden, een lange levensduur van het raamkozijn, en in de meeste gevallen weinig noodzakelijk onderhoud. Daarnaast hebt u bij de meeste merken tevens meer keuze in het aanbod aan kleur en designs dat verkrijgbaar is. Is uw budget toereikend? Dan adviseren wij zeker om profielen van één de A-merken aan te schaffen. Vul het offerteformulier in, zodat u aanbiedingen van professionals met elkaar kunt vergelijken.

Specialisten uit Ede leveren nagenoeg alle merken

Schüco

Bent u op zoek naar kozijnen, die geproduceerd zijn met een grote aandacht voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid? Dan zit u bij Schüco op de juiste plek. Schüco is een wereldwijde aanbieder van raam-, deur- en gevelsystemen en probeert de CO2 uitstoot in het productieproces te verminderen.

Finstral

Een fabrikant die al meer dan 45 jaar heeft met het produceren van kozijnen en andere bouwelementen is Finstral. Het doel van deze fabrikant is om gevelproducten te maken die een meerwaarde leveren aan het leven van mensen, en hun (energie)kosten te reduceren.

WERU

Wilt u graag de keus hebben uit een groot kleurassortiment en designs voor een scherpe prijs? Neem dan eens een kijkje bij Weru, de nummer één op het gebied van kunststof kozijnen. U bent bij Weru verzekerd van een snelle en vakkundige hulp, goede service en een transparante afhandeling van de levering.

Gayko

Wanneer u raam- of deurprofielen koop bij Gayko, dan weet u zeker dat u inbraakveilige en duurzame woononderdelen aanschaft. Daarnaast staat het bedrijf garant voor een goede isolatie, en daarmee ook voor een aanzienlijke besparing op de stookkosten. Bij Gayko helpen ze u graag bij het maken van de juiste keuze.

Veka

Gaat u het liefst in gesprek met professionals die al een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied? Fabrikant Veka is al 40 jaar actief binnen de kozijnenbranche. In 1969 is het bedrijf gestart met het produceren van rolluiken, maar is zich in latere jaren gaan focussen op het maken van kunststof kozijnen. Nu een grote speler op de markt.

Rehau

Eén van de merken die wij ook graag even voor u willen uitlichten is Rehau. Dit merk krijgt vaak weinig aandacht, maar het biedt raam- en deursystemen tegen aantrekkelijke aanschafprijzen. Daarnaast is ook de kwaliteit van de artikelen van Rehau zeer goed. Het bedrijf staat voor maatwerk en een hoge klantvriendelijkheid.

Vergelijk prijzen voor het plaatsen van kunststof kozijnen!

Vul het offerteformulier in, ontvang aanbiedingen van specialisten uit Ede. Vergelijk & bespaar!

Vrijblijvende offertes aanvragen

K-Vision

Voor mensen uit Ede die interesse hebben in de meest innovatieve technieken en ontwerpen, biedt K-Vision interessante producten aan. K-vision is het innovatieve project van Profine. De kozijnen van deze productielijn zijn verkrijgbaar in verschillende profielen (classic, trend, step) en kleuren, en zijn duurzaam en brandwerend.

Gealan

Een laatste merk waarover wij u willen informeren is Gealan. Het bedrijf is, in tegenstelling tot vele andere fabrikanten, sterk gericht op de decoratieve functie van raamkozijnen. Zo let men bij de verkoop van het product onder andere op het buitenaanzicht, het evenwicht tussen huis en gevel en de details van het kozijn. Meer weten? Vraag de experts!

Creon

Hebt u maar een beperkt budget, maar wilt u toch profiteren van hoogwaardig kwalitatieve producten? Neem dan eens een kijkje bij het aanbod van Creon. U krijgt bij Creon de keus uit een ruim assortiment aan producten, die allen het wooncomfort zullen verhogen. Bovendien hoeft u maar een 5% aanbetaling te doen.

Deceuninck

Bent u actief bezig met uw ecologische voetstap en moeten ook de raamprofielen voldoen aan hoge eisen op het gebied van duurzaamheid? Dan vormen de producten van Deceuninck de beste oplossing voor u. Naast duurzaamheid richt dit bedrijf zich tevens op eenvoudig onderhoud en reparatie, en een groot kleurassortiment tegen aantrekkelijke prijzen.

Knipping

Kozijnenfabrikant Knipping is een van oorsprong Duits bedrijf dat dertig jaar geleden volledig naar Nederland is verhuisd. Bij Knipping levert men zowel raamkozijnen als dakkapellen. Eén van de unieke producten van deze fabrikant is het raamkozijn dat kunststof en aluminium met elkaar combineert. Dit zorgt voor een uitstekende draagkracht en levensduur.

Belisol

Belisol is een bedrijf dat al meer dan 40 jaar toonaangevend is binnen de kozijnenbranche. U krijgt bij Belisol de keus uit zowel kunststof als aluminium en houten woononderdelen, die men tegen een aantrekkelijke prijs levert. Met behulp van de kozijnsimulator van Belisol bekijkt u eenvoudig welke kleur het beste bij de gevel past.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag weten wat de prijzen zijn voor het plaatsen van kunststof kozijnen bij uw woning in Ede? Hebt u vragen over het schoonmaken van kunststof, of over het onderhoud en de reparatie van een houten kozijn? Of bent u benieuwd naar het kleurassortiment die de experts uit ons netwerk aanbieden? Geef dan uw wensen aan op het offerteformulier.

De vakmannen uit ons netwerk sturen u vervolgens zo spoedig mogelijk een offerte toe. U ontvangt maximaal 5 offertes van specialisten uit uw eigen omgeving, Vergelijk en kies de specialist die het beste bij u past. Zo bespaart u eenvoudig op de kosten!

Kunststof kozijnen offerte Ede