Kunststof kozijnen Deventer

Kunststof kozijnen Deventer

Overweegt u de aanschaf van kunststof kozijnen? Daar krijgt u zeker geen spijt van! Met het plaatsen van een nieuw kunststof kozijn op maat in Deventer profiteert u van een hoge isolatie, een lange levensduur en weinig onderhoud. Maakt u zich geen zorgen over de kosten, want kunststof is een goedkope keuze vergeleken met andere materialen! Op deze pagina leest u meer over de voordelen van kunststof kozijnen. Ook krijgt u meer informatie over de prijzen en het benodigde onderhoud. Wilt u besparen op nieuwe kozijnen? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes. Dit doet u gemakkelijk door het invullen van het offerteformulier!

Bespaar tot 40% op de kosten

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen plaatsen Deventer

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie waardoor u uw energierekening direct omlaag brengt.

Daarnaast is het materiaal bijna onderhoudsvrij en is het een goedkope optie, waardoor een kunststoffen raamkozijn in Deventer een korte terugverdientijd heeft! De grootste voordelen op een rij.

  • Kunststof heeft een hoge isolatiewaarde.
  • Het is een goedkope keuze.
  • Het materiaal is bijna onderhoudsvrij.
  • Het is verkrijgbaar in een breed aanbod aan kleuren.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en profielen

Kunststof kozijnen levert men, dankzij de unieke eigenschappen van het materiaal, in diverse kleuren, designs en modellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij aanbieders uit Deventer te kiezen voor een kozijn in zeer klassieke stijl met rustieke kleurschema’s zoals gebroken wit, diverse bruintinten of donkergroen. Met name RAL 9010 (zuiver wit) of RAL 9001 (crème wit) worden veel gekozen door mensen uit Deventer. Vrijwel alle RAL-kleurschakeringen kunt u bij een erkend leverancier bestellen. Kies eventueel voor een model met een houtdesign of ander patroon. Dit zal de uitstraling verbeteren, maar wel een hogere kostprijs met zich meebrengen. Bovendien is het schoonmaken en onderhoud van bouwonderdelen met designs iets ingewikkelder.

Kunststof kozijnen met houtlook

Vaak zijn mensen bang dat zij moeten kiezen tussen een kunststof raamprofiel of de houten variant, wat een keuze betekent tussen isolatie en uitstraling. Het is echter steeds vaker mogelijk om bij leveranciers van kozijnen in Deventer te kiezen voor kunststof met een houtnerf.

Natuurlijk blijft ook met een houtlook zichtbaar dat het gaat om een kunststofproduct, maar de uitstraling lijkt meer op die van de houten kozijnen. Het voordeel van houtlook is dat hiermee de aanblik van uw woning niet vermindert, terwijl u tegelijkertijd profiteert van de isolatievoordelen die het kunststof met zich meebrengt.

Prijzen

De prijzen voor het kopen van nieuwe raamkozijnen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Eén belangrijke invloedsfactor is het raamsoort waar u voor kiest. Zo is een vastraam de goedkoopste optie. Een vast raamkozijn kost in Deventer ongeveer €155,- tot €165,- voor één vierkante meter, exclusief montage.

Voor een valraam van 100x80cm betaalt u gemiddeld €200,- tot €235,-, exclusief montage. Een draai/kiepraam is iets prijziger. Voor een raamkozijn van één vierkante meter ligt de prijs gemiddeld tussen de €235,- tot €250,-. Omdat de montage van val- of kiepramen meer aandacht vereist dan de montage van een vast raam, vallen deze ook iets hoger uit.

Diverse raamsoorten

U hebt de keuze uit diverse raamsoorten. In principe kunt u de raamsoorten in twee categorieën opdelen: vaste en beweegbare ramen. Het vaste raam is een ruit dat enkel zorgt voor meer licht in huis, terwijl een beweegbaar raam ook ventilatiemogelijkheden biedt. Vaste ramen zijn vaak voordeliger. Dit komt omdat de productie eenvoudiger is en omdat de installatie minder tijd kost. Bij beweegbare ramen kunt u onder andere denken aan draai/kiepramen. Deze kan u op twee verschillende manieren openen: door hem te draaien of door hem naar binnen te laten kiepen. Daarnaast is een standaard draai- of valraam uiteraard ook een mogelijkheid.

Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen*
Vast raam  
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 200 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas maar exclusief montagekosten. Vraag vrijblijvend offertes aan voor de exacte kosten.

Op zoek naar goedkope kunststof kozijnen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van specialisten uit Deventer en bespaar tot 40%!

Gratis offertes ontvangen

Kunststof kozijnen prijzen, inclusief plaatsen

De montage van een nieuw raamkozijn in Deventer is een groot deel van de totaalprijs. In de tabel hieronder vindt u de prijzen inclusief montage.

Kiest u voor een vast raam van één vierkante meter? Ervan uitgaande dat u kiest voor HR++ beglazing, ligt de gemiddelde totaalprijs tussen de €650,- tot €1.250,-. Voor een draai/kiepraam van één vierkante meter ligt deze kostprijs gemiddeld tussen de €850,- tot €1.450,-. Naast kozijnen plaatsen de specialisten uit ons netwerk ook kunststof deuren.

Prijstabel: kunststof kozijnen, inclusief montage

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen per m² incl. montage*
Vast raam €650,- tot €1.250,-
Draai/kiepraam €850,- tot €1.450,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. plaatsen. Hoe meer kozijnen u laat plaatsen, hoe lager de gemiddelde prijs per kozijn. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar op letten bij kunststof kozijnen?

Het is belangrijk om te weten waarop u moet letten, voordat u de kozijnen gaat bestellen. Dit is ten eerste de isolatiewaarde van de gekozen kunststof. Kunststof heeft een goede isolatiewaarde, maar een groot onderdeel van de isolatie is de beglazing. Voor een optimale isolatie is het daarom belangrijk om te kiezen voor een isolerende glassoort. Vraag voordat u de raamkozijnen bestelt tevens naar de bijbehorende garantievoorwaarden. Hoewel bij de topmerken een lange garantie bij de prijzen voor het materiaal zit inbegrepen, verschilt dit bij huismerken nogal eens. Tot slot is het belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen. Vergelijk offertes, win informatie in bij één van de specialisten uit Deventer en maak een weloverwogen keuze.

Extra opties voor uw kunststof kozijnen

Naast de standaard kozijnen, is het ook mogelijk om extra opties aan het raamkozijn toe te voegen. Deze extra’s kunnen het gebruiksgemak flink vergroten. Een voorbeeld hiervan is een hor. Laat u een hor plaatsen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken dat muggen, wespen of ander ongedierte naar binnen komt. Een hor van 60x60cm kost ongeveer €70,- tot €95,- per stuk.

Is uw woning goed geïsoleerd? Dan is de installatie van een ventilatierooster erg belangrijk. Ventilatieroosters kosten gemiddeld €20,- tot €65,- per stuk en zorgen ervoor dat er altijd voldoende frisse lucht naar binnenkomt, ook als u de ramen gesloten heeft.

veiligheid kozijnen

Veiligheid van de kozijnen

Een groot voordeel van kunststoffen kozijnen is de grote veiligheid. Zo is kunststof zowel inbraakwerend als brandwerend! Bij de aanschaf van een nieuw kozijn is het aan te raden om te letten op het hang- en sluitwerk. Als dit voorzien is van het SKG-keurmerk, dan bent u verzekerd van een optimale veiligheid.

Daarnaast zijn de meeste kozijnen uitgerust met een meerpuntssluiting. Dit houdt in dat het voor een inbreker extra tijd zou kosten om het kozijn open te breken. Inbrekers kiezen daardoor sneller eieren voor hun geld. In het geval van brand, geeft het kozijn geen schadelijke stoffen af en werken ze brandvertragend.

kunststof kozijnen glas

Welk glastype?

Het soort beglazing is een belangrijke keuze, omdat dit de totale isolatiewaarde voor een groot deel beïnvloedt. Er zijn verschillende glassoorten waar u uit kunt kiezen, de meeste mensen kiezen voor HR-beglazing. HR glas is hoogrendementsglas en dit zorgt voor een optimale isolatie. HR-beglazing is verkrijgbaar in diverse gradaties: HR+, HR++ en zelfs HR+++. HR+++ biedt de beste isolatie, maar is ook het duurst in aanschaf. Omdat het gaat om driedubbel glas, is niet ieder kozijn geschikt voor HR+++ beglazing. Wilt u het hoogste rendement behalen, dan is HR++ een goede keuze. Dit bestaat uit twee glasplaten, gevuld met edelgas. Dit biedt een goede isolatie en het is verkrijgbaar tegen een scherpe kostprijs.

Kunststof kozijnen plaatsen

Het plaatsen van kunststof kozijnen brengt aardig wat kosten met zich mee. Voor de plaatsing van een vast raam van één vierkante meter (inclusief btw en HR++ beglazing) moet u ongeveer rekening houden met een prijs tussen de €650,- en €1.250,-. Om geld te besparen is het het overwegen waard om zelf het kozijn te plaatsen en afstellen. Dit levert een grote besparing op, soms wel tot de helft van de eigenlijke kosten. Het nadeel van het eigenhandig plaatsen van de kunststof kozijnen is dat u hiermee de fabrieksgarantie verliest. Mocht er dus een probleem optreden, dan zult u ook voor deze kosten volledig op moeten draaien.

Hoe plaatsen de vakmannen een kunststof kozijn?

Kozijnen van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen!

Kies voor kunststof en profiteer van goede isolatie en onderhoudsvrije kozijnen.

Ontvang meerdere offertes

Stelkozijnen

Laat u uw kozijn vervangen, dan moet u soms ook kiezen of u wel of geen nieuw stelkozijn laat plaatsen. Een stelkozijn is doorgaans een houten of kunststof frame, die de verbinding vormt van de binnenmuur en de buitenmuur. Kiest u voor een stelkozijn, dan is kunststof een goede keuze. Deze zorgt namelijk voor een goede winddichtheid en zal na verloop van tijd niet gaan rotten. Het plaatsen van een stelkozijn heeft een aantal voordelen. Zo zorgen stelkozijnen voor een stevige montage. Daarmee profiteert u van een goede inbraakveiligheid. Bovendien maakt het stelkozijn de installatie van de nieuwe kozijnen een stuk gemakkelijker.

Vergunning nodig?

In de meeste gevallen is het gelukkig mogelijk om vergunningsvrij uw raamkozijnen te vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de kozijnen het straatbeeld niet veranderen. Wilt u uw antraciet kozijn vervangen met een nieuw, antraciet kozijn? Dan hoeft u in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen. Woont u in een monument? Dan is het niet altijd toegestaan om een kunststoffen raamkozijn te plaatsen, hiervoor zult u dus wel een vergunning moeten aanvragen. De specialisten uit Deventer zijn op de hoogte van alle plaatselijke regels, maar u kunt online ook een vergunningscheck doen op omgevingsloket.nl.

kunststof kozijn kosten Deventer

Isolatie

Als u kiest voor kunststof, dan kiest u voor een goede isolatie. Op dit moment heeft kunststof een betere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld hout of aluminium. Dit komt mede doordat kunststoffen kozijnen gemaakt worden van verschillende kamers. Hoe meerdere kamers in het kunststof, des te hoger de isolatiewaarde! Wilt u profiteren van de hoogste isolatiewaarde, dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de beglazing. Het is zonde om te kiezen voor standaard dubbel glas als u wel investeert in goede kunststoffen raamkozijnen. In dat geval verliest u nog steeds veel warmte via de beglazing. Specialisten uit Deventer raden daarom hoogrendementsglas aan.


kunststof kozijnen prijzen Deventer

Onderhoud

Het onderhoud aan kunststoffen bouwonderdelen hoeft niet vaak te worden uitgevoerd. Het belangrijkste onderhoud heeft betrekking op het voorkomen van groene aanslag op het materiaal. Dit voorkomt u door het oppervlak van de kozijnen of dakkapel regelmatig te reinigen. Het schoonmaken van kunststof kan met behulp van een standaard water en schoonmaakmiddel mengsel, maar kan desgewenst ook met speciale schoonmaakmiddelen. Let er wel op dat u bij het schoonmaken niet de bovenste laag van het kozijn beschadigt. Dit kan ervoor zorgen dat na de schoonmaakbeurt het oppervlak snel weer vuil wordt.

Reparatie

Wanneer er beschadigingen ontstaan aan uw kunststoffen raamkozijnen, dan is het noodzakelijk om een reparatie hierop uit te voeren.

Bij een kleine reparatie is het mogelijk dit zelf te doen, andere reparaties moet u eigenlijk overlaten aan één van de erkende kozijnenexperts uit Deventer. Door de samenstelling van het materiaal zal deze overigens niet snel scheuren of beschadigen.

Is er een ernstige scheur ontstaan? Dan is een reparatie vaak onvoldoende, en moet men het hele kozijn oppervlak herstellen om de kwaliteit en levensduur te waarborgen. De vakmannen uit ons netwerk helpen u graag!

Keurmerken

Een laatste belangrijk aandachtspunt voordat u raamkozijnen laat plaatsen, is het keurmerk dat men aan het product heeft gegeven. Een keurmerk staat symbool voor onder andere de kwaliteit van bouwmaterialen, en de duurzaamheid van het productieproces. Keurmerken staan daarnaast garant voor de inbraakveiligheid van een product. Voor kunststof kozijnen bestaan er verschillende certificaten. Bekende kunststof keurmerken zijn:

Garantie

Een voordeel van het inschakelen van een vakman, is dat u garantie hebt op het product én de montage. Dit houdt in dat als er na verloop van tijd toch onverwacht problemen ontstaan, dat de specialist uit Deventer langskomt om dit te herstellen. De reparatiekosten zijn dan voor de kozijnenspecialist uit Deventer en niet voor u. Kiest u ervoor om zelf uw raamkozijn te plaatsen? Dan vervalt deze garantie. Mochten er dan problemen ontstaan, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bijkomende kosten. Bovendien bent u met de hulp van een vakman gegarandeerd van de beste service en de hoogste kwaliteit.

A-merken tegen scherpe prijzen

De leveranciers uit Deventer leveren naast hun standaard huismerk vaak ook nog kunststof kozijnen van A-merken. Denk hierbij onder andere aan kozijnfabrikanten als Schüco, Finstral, WERU en Gayko. De aanschafprijzen voor deze topkwaliteit producten liggen vaak hoger dan die van het huismerk. Hier staan echter verschillende voordelen tegenover. Wanneer u bijvoorbeeld overgaat tot het plaatsen van een Schüco product, dan verzekert u zich van de zeer hoge isolatiewaarde, waar het merk om bekend staat. Een kunststof kozijn van WERU staan daarentegen bekend om het weinige onderhoud en een grote variatie in vormgeving.

Specialisten uit Deventer leveren nagenoeg alle merken

Schüco

Dit is een zeer gerenommeerde Duitse leverancier van het kunststof kozijn, dat ook in Deventer te plaatsen is. Het merk houdt zich bezig met energiebesparing, en biedt kozijnen aan die voldoen aan hoge standaarden. Dit betekent onder andere dat een reparatie vrijwel nooit nodig is.

Finstral

Moderne techniek in uw woning? Dat vindt u bij deze product aanbieder. Eveneens van Duits makelij, met kunststof kozijnen van modern tot klassiek. Producten van dit kozijnmerk kunt u via de specialisten uit ons netwerk in Deventer kopen. Prijzen lopen vanzelfsprekend uiteen, maar via ons netwerk bent u altijd het voordeligst uit!

WERU

Nooit meer uw kozijn schilderen, dat klinkt goed. Met deze kunststof kozijnen kan het werkelijkheid worden! De producten van WERU vereisen enkel ééns per jaar onderhoud: op het moment dat u de kozijnen moet schoonmaken. Dit schoonmaken doet u eenvoudig met behulp van een sopje en een poetslap.

Gayko

Van houtnerfstructuur en hout-look tot een effen of aluminium-look: van dit kwaliteitskozijnenmerk kunnen de specialisten elk type kunststof kozijn naar uw smaak plaatsen. Ook al komt dit kozijn van onze oosterburen, er zijn veel professionals waar u het voor goede tarieven kan kopen.

Veka

Kwaliteitskozijnen horen de aarde te sparen, dat is het motto van deze kozijnproducent. Daar zijn we het natuurlijk helemaal mee eens. Wilt u kunststof kozijnen kopen, in mooie kleuren, van deze merknaam? In Deventer vinden wij de aanbieder die ze zal leveren en plaatsen voor de laagste prijzen.

Rehau

Ecologische verantwoordelijkheid en sociale verplichting worden door dit merk heel serieus genomen. Een kunststof kozijn is immers veel meer dan wat we plaatsen: er gaat een maakproces aan vooraf. De producten van Rehau vereisen altijd weinig onderhoud en reparatie. U kunt deze kopen bij diverse aanbieders uit Deventer.

Benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen?

Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit Deventer aan via het offerteformulier.

Vrijblijvende offertes aanvragen

K-Vision

Al twee keer wonnen ze de VKG Architectuurprijs, voor het plaatsen van kozijnen bij monumentale panden op zo’n manier dat het kunststof het klassieke gebouw niet verstoorde. Dan moet het plaatsen van een mooi kozijn in een woonhuis in Deventer toch helemáál geen probleem vormen? Wij regelen het!

Gealan

Intelligente kozijnen, dat is waar dit bedrijf om bekendstaat. Wat dat inhoudt? Los van de ruime keuze in stijl en hoogte in prijzen, zijn deze kozijnen voorzien van zelfontworpen systemen die de beste eigenschappen van stop- en centrale afdichtingen combineren. De vakmannen uit Deventer informeren u graag verder.

Creon

Bent u op zoek naar goedkope, maar hoog kwalitatieve kozijnen? Neem dan eens een kijkje bij het assortiment van Creon. Bij deze fabrikant hoeft u slechts 5% van de prijs op voorhand te betalen, de rest betaalt u eenvoudig na installatie van de nieuwe kozijnen. Creon staat garant voor aantrekkelijke prijzen.

Deceuninck

Een bedrijf dat werkt met de nieuwste technieken en materialen is Deceuninck. Bij Deceunink houdt men bovendien rekening met de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Dit betekent dat ze het productieproces zo energiezuinig mogelijk maken. Overige kenmerken waar u bij deze fabrikant van uit kunt gaan zijn: een hoge isolatiewaarde en recyclebaar materiaal.

Knipping

Eén van de bekendste merken voor kunststof kozijnen in Nederland is Knipping. Dit van oorsprong Duitse bedrijf is ondertussen alweer 35 jaar actief binnen de kozijnenbranche. Knipping hecht veel waarde aan innovatie en duurzaamheid. Het Knipping Classic-kozijn is een unieke uitvinding vanwege de combinatie van kunststof en aluminium.

Belisol

Vindt u het belangrijk dat u de raamkozijnen eenvoudig kunt schoonmaken? Dan is een product van Belisol wellicht naar uw wensen. Bij Belisol rekent men lage prijzen voor kozijnen van een uitstekende kwaliteit. Dankzij het unieke productieproces zullen de raamkozijnen meer dan 40 jaar meegaan, voordat u deze dient te vervangen.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Vraagt u zich ook af: wat kosten kunststof kozijnen? Of bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen de verschillende kleuren kozijnen, zoals grijs of wit.

Wilt u meer weten over de kosten voor het vervangen van kozijnen? Vul dan snel het offerteformulier in! U ontvangt dan zo snel mogelijk gratis tot wel 5 offertes van specialisten uit Deventer. Vergelijk vrijblijvend de kosten en bespaar op deze manier tot wel 40% op de kostprijs! Het vergelijken van offertes kost u niets en is helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

Kunststof kozijnen offerte Deventer