Kunststof kozijnen Breda

Kunststof kozijnen Breda

Waar vroeger kozijnen uitsluitend van hout werden gemaakt, is het tegenwoordig steeds gebruikelijker om te kiezen voor kunststof kozijnen. Het grote voordeel van kunststof is dat dit in de meeste gevallen een hoge isolatiewaard heeft. Daarnaast is een kunststof kozijn eenvoudig te plaatsen, is schoonmaken maar één keer per jaar nodig, en heeft het gegarandeerd een lange levensduur. Woont u in Breda of de omgeving van Breda, en overweegt u nieuwe kozijnen te plaatsen? Bij het netwerk van Kampman Kozijnen bent u verzekerd van scherpe prijzen en hoogwaardige producten. De experts uit ons netwerk helpen u bovendien met alle plezier bij het onderhoud of de reparatie van de kozijnen. Benieuwd naar de prijzen? Doe gratis en vrijblijvend een offerteaanvraag. U ontvangt dan meerdere offertes van specialisten uit uw regio.

Vergelijk diverse offertes

U ontvangt maximaal 5 offertes

Gewenste materiaalsoort (*)
Woont u al in het huis waarvan u de kozijnen wilt vervangen? (*)
Uitvoermoment (*)Kunststof kozijnen tegen scherpe prijzen

A-merken tegen scherpe prijzen

De leveranciers uit Breda leveren naast hun standaard huismerk vaak ook nog kunststof kozijnen van A-merken. Denk hierbij onder andere aan kozijnfabrikanten als Schüco, Finstral, WERU en Gayko. De aanschafprijzen voor deze topkwaliteit producten liggen vaak hoger dan die van het huismerk. Hier staan echter verschillende voordelen tegenover. Wanneer u bijvoorbeeld overgaat tot het plaatsen van een Schüco product, dan verzekert u zich van de zeer hoge isolatiewaarde, waar het merk om bekend staat. Een kunststof kozijn van WERU staan daarentegen bekend om het weinige onderhoud en een grote variatie in vormgeving. Laat u goed informeren door de deuren en kozijnenleveranciers uit Breda voordat u overgaat tot de daadwerkelijke aanschaf van een raamkozijn. Wilt u weten welke prijsverschillen er aan de merken verbonden zitten? Vraag dan bij ons netwerk meerdere offertes aan! Zo kunt u de prijzen zelf met elkaar vergelijken.

Keurmerken

Een laatste belangrijk aandachtspunt voordat u raamkozijnen laat plaatsen, is het keurmerk dat men aan het product heeft gegeven. Een keurmerk staat symbool voor onder andere de kwaliteit van bouwmaterialen, en de duurzaamheid van het productieproces. Keurmerken staan daarnaast garant voor de inbraakveiligheid van een product. Voor kunststof kozijnen bestaan er verschillende certificaten. Vraag uw leverancier uit Breda dan ook naar het keurmerk van de aangeboden producten voordat u over gaat tot de aanschaf. Bekende kunststof keurmerken zijn:

  • Stichting Kwaliteit Gevelbouw
  • Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie
  • BouwGarant
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen

Verkrijgbaar in diverse kleuren en profielen

Kunststof kozijnen levert men, dankzij de unieke eigenschappen van het materiaal, in diverse kleuren, designs en modellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij aanbieders uit Breda te kiezen voor een kozijn in zeer klassieke stijl met rustieke kleurschema’s zoals gebroken wit, diverse bruintinten of donkergroen. Met name RAL 9010 (zuiver wit) of RAL 9001 (crème wit) worden veel gekozen door onze klanten uit Breda. Vrijwel alle RAL kleurschakeringen kunt u bij een erkend leverancier bestellen. Kies eventueel voor een model met een houtdesign of ander patroon. Dit zal de uitstraling verbeteren, maar wel een hogere kostprijs met zich meebrengen. Bovendien is het schoonmaken en onderhoud van bouwonderdelen met designs iets ingewikkelder.

Waarop letten voor u gaat kopen?

Het is belangrijk om te weten waarop u moet letten, voordat u de kozijnen gaat bestellen. Dit is ten eerste de isolatiewaarde van de gekozen kunststof. Hoewel kunststof in theorie een goede isolerende werking heeft, varieert dit per soort. Vraag daarom alvorens u een kozijn laat plaatsen bij de aanbieders uit Breda een sample aan. Deze dwarsdoorsnede van het kozijn toont de diverse kamers en tussenwanden. Hoe meer kamers en tussenwanden het materiaal bevat, des te hoger de isolatiewaarde. Vraag voordat u de raamkozijnen bestelt tevens naar de bijbehorende garantievoorwaarden. Hoewel bij de topmerken een lange garantie bij de prijzen voor het materiaal zit inbegrepen, verschilt dit bij huismerken nog al eens.

Wij leveren nagenoeg alle merken

Schüco

Dit is een zeer gerenommeerde Duitse leverancier van het kunststof kozijn, dat ook in Breda te plaatsen is. Het merk houdt zich bezig met energiebesparing, en biedt kozijnen aan die voldoen aan hoge standaarden. Dit betekent onder andere dat een reparatie vrijwel nooit nodig is.

Finstral

Moderne techniek in uw woning? Dat vindt u bij deze product aanbieder. Eveneens van Duits makelij, met kunststof kozijnen van modern tot klassiek. Producten van dit kozijnmerk kunt u via ons kopen in Breda. Prijzen lopen vanzelfsprekend uiteen, maar via ons netwerk bent u altijd het voordeligst uit!

WERU

Nooit meer uw kozijn schilderen, dat klinkt goed. Met deze kunststof kozijnen kan het werkelijkheid worden! De producten van WERU vereisen enkel ééns per jaar onderhoud: op het moment dat u de kozijnen moet schoonmaken. Dit schoonmaken doet u eenvoudig met behulp van een sopje en een poetslap.

Gayko

Van houtnerfstructuur en hout-look tot een effen of aluminium-look: van dit kwaliteitskozijnenmerk kunnen we elk type kunststof kozijn naar uw smaak en kleuren plaatsen. Ook al komt dit kozijn van onze oosterburen, er zijn veel professionals waar u het voor goede tarieven kan kopen.

Veka

Kwaliteitskozijnen horen de aarde te sparen, dat is het motto van deze kozijnproducent. Daar zijn we het natuurlijk helemaal mee eens. Wilt u kunststof kozijnen kopen, in mooie kleuren, van deze merknaam? In Breda vinden wij de aanbieder die ze zal leveren en plaatsen voor de laagste prijzen.

Rehau

Ecologische verantwoordelijkheid en sociale verplichting worden door dit merk heel serieus genomen. Een kunststof kozijn is immers veel meer dan wat we plaatsen: er gaat een maakproces aan vooraf. De producten van Rehau vereisen altijd weinig onderhoud en reparatie. U kunt deze kopen bij diverse aanbieders uit Breda.

K-Vision

Al twee keer wonnen ze de VKG Architectuurprijs, voor het plaatsen van kozijnen bij monumentale panden op zo’n manier dat het kunststof het klassieke gebouw niet verstoorde. Dan moet het plaatsen van een mooi kozijn in een woonhuis in Breda toch helemáál geen probleem vormen? Wij regelen het!

Gealan

Intelligente kozijnen, dat is waar dit bedrijf om bekendstaat. Wat dat inhoudt? Los van de ruime keuze in kleuren en hoogte in prijzen, zijn deze kozijnen voorzien van zelfontworpen systemen die de beste eigenschappen van stop- en centrale afdichtingen combineren. Wij informeren u graag verder.

Kunststof kozijnen laten plaatsen? Wij helpen u graag!

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan van specialisten uit uw regio.

Creon

Bent u op zoek naar goedkope, maar hoog kwalitatieve kozijnen? Neem dan eens een kijkje bij het assortiment van Creon. Bij deze fabrikant hoeft u slechts 5% van de prijs op voorhand te betalen, de rest betaalt u eenvoudig na installatie van de nieuwe kozijnen. Creon staat garant voor aantrekkelijke prijzen.

Deceuninck

Een bedrijf dat werkt met de nieuwste technieken en materialen is Deceuninck. Bij Deceunink houdt men bovendien rekening met de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Dit betekent dat ze het productieproces zo energiezuinig mogelijk maken. Overige kenmerken waar u bij deze fabrikant van uit kunt gaan zijn: een hoge isolatiewaarde en recyclebaar materiaal.

Knipping

Eén van de bekendste merken voor kunststof kozijnen in Nederland is Knipping. Dit van oorsprong Duitse bedrijf is ondertussen alweer 35 jaar actief binnen de kozijnenbranche. Knipping hecht een grote waarde aan innovatie en duurzaamheid. Het Knipping Classic-kozijn is bijvoorbeeld een unieke uitvinding vanwege de combinatie van kunststof en aluminium.

Belisol

Vindt u het belangrijk dat u de raamkozijnen eenvoudig kunt schoonmaken? Dan is een product van Belisol wellicht naar uw wensen. Bij Belisol rekent men lage prijzen voor kozijnen van een uitstekende kwaliteit. Dankzij het unieke productieproces zullen de raamkozijnen meer dan 40 jaar meegaan, voordat u deze dient te vervangen.

kunststof kozijnen plaatsen Breda

Kunststof kozijnen plaatsen

Het plaatsen van kunststof kozijnen brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Voor de plaatsing van een kunststof kozijn van 1 vierkante meter (inclusief BTW en HR++ beglazing) moet u ongeveer denken aan prijzen rond de €750,-. Om geld te besparen is het het overwegen waard om zelf het kozijn te plaatsen. Dit levert een grote besparing op, soms wel tot de helft van de eigenlijke kosten. Het nadeel van het eigenhandig plaatsen van de kunststof kozijnen is dat u hiermee de fabrieksgarantie verliest. Mocht er dus een probleem optreden, dan zult u ook voor deze kosten volledig op moeten draaien.

kunststof kozijnen onderhouden Breda

Onderhoud

Het onderhoud aan kunststoffen bouwonderdelen hoeft niet vaak te worden uitgevoerd. Het belangrijkste onderhoud heeft betrekking op het voorkomen van groene aanslag op het materiaal. Dit voorkomt u door het oppervlak van de kozijnen of dakkapel regelmatig te reinigen. Het schoonmaken van kunststof kan met behulp van een standaard water en schoonmaakmiddel mengsel, maar kan desgewenst ook met speciale schoonmaakmiddelen. Let er wel op dat u bij het schoonmaken niet de bovenste laag van het kozijn beschadigt. Dit kan ervoor zorgen dat na de schoonmaakbeurt het oppervlak snel weer vuil wordt.

kunststof kozijnen met houtnerf

Kunststof kozijnen met houtnerf

Vaak zijn onze klanten bang dat zij moeten kiezen tussen een kunststof raamprofiel of de houten variant, wat een keuze betekent tussen isolatie en uitstraling. Het is echter steeds vaker mogelijk om bij leveranciers van kozijnen in Breda te kiezen voor kunststof met een houtnerf. Natuurlijk blijft zichtbaar dat het gaat om een kunststofproduct, maar de uitstraling lijkt meer op die van de houten kozijnen. Het voordeel is dat hiermee de aanblik van uw woning niet vermindert, terwijl u tegelijkertijd profiteert van de isolatievoordelen die het kunststof met zich meebrengt.

kunststof kozijn reparatie Breda

Reparatie

Wanneer er beschadigingen ontstaan aan uw kunststoffen raamkozijnen, dan is het noodzakelijk om een reparatie hierop uit te voeren. Bij een kleine reparatie is het mogelijk dit zelf te doen, andere reparaties moet u eigenlijk overlaten aan één van de erkende kozijnenexperts uit Breda. Door de samenstelling van het materiaal zal deze overigens niet snel scheuren of beschadigen. Is er een ernstige scheur ontstaan? Dan is een reparatie vaak onvoldoende, en moet men het hele kozijn oppervlak herstellen om de kwaliteit en levensduur te waarborgen. De vakmannen uit ons netwerk helpen u graag!

Diverse raamsoorten

kunststof kozijnen prijzen
Hoewel bij oudere woningen over het algemeen werd gekozen voor de plaatsing van vaste ramen in combinatie met een enkel uitzetraam, hebt u tegenwoordig een ruime keus uit de diverse raamsoorten. Wij verdelen de raamsoorten eenvoudig weg in twee categorieën: vast en beweegbare ramen. Het vaste raam is een ruit dat enkel zorgt voor meer licht in huis, terwijl de beweegbare variant tevens de ventilatiemogelijkheden bevordert. Onder de vaste categorie vallen naast de standaard ruiten ook de lichtkoepels en lichtstraten. Bij beweegbare ruiten moet u onder meer denken aan het draai-kiepraam, het tuimelraam, het uitzetraam en de verschillende balkonvensters. Wij adviseren om de beweegbare oplossingen altijd te laten plaatsen door een erkend vakman uit Breda. Deze kan u tevens verder informeren over het nodige onderhoud en de beste methode voor het schoonmaken van het kozijn. Is een kantelraam kapot gegaan? Schakel ook dan voor de reparatie een ervaren kozijnspecialist uit ons netwerk in.

Prijzen

De prijzen voor het aanschaffen van nieuwe raamkozijnen hangen van een groot aantal factoren af. De belangrijkste invloedsfactor is de raamsoort waar u voor kiest. Zo zal de installatie van een vast raam ongeveer €130,- kosten, terwijl een draai-kiepraam op een gemiddelde kostprijs van €250,- uitkomt als we uitgaan van een afmeting van 60×60 centimeter. Een tweede invloedsfactor op de prijzen is het basismateriaal waar u voor kiest. De aanschaf van een kunststof kozijn van 1 vierkante meter kost gemiddeld €750,- terwijl hout uitkomt op een prijs rond de €825,- per m2. Vind u aluminium het mooiste materiaal? Houd dan rekening met prijzen van circa €875,- per vierkante meter. De prijzen kunnen bovendien nog stijgen met het oog op de voorrijkosten en montagekosten. Het verschilt per leverancier en monteur hoe hoog deze kosten worden, maar u kunt uitgaan van dat de montagekosten ongeveer gelijk zijn aan de materiaalkosten. Een laatste invloedsfactor op de aanschafprijs is het soort beglazing waar u voor kiest. Hoogrendement isolatieglas kost bijvoorbeeld aanzienlijk meer dan standaard dubbel glas. Op de lange termijn verdient u deze investering echter weer terug. Omdat de prijs per aanbieder kan verschillen, adviseren wij om altijd de offertes van meerdere specialisten naast elkaar te leggen.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u graag nieuwe kozijnen laten plaatsen, maar heeft u vooraf nog vragen over de beschikbare modellen en kleuren? Heeft u behoefte aan een overzicht van de verschillende mogelijkheden en aanbiedingen? Dan bent u bij het netwerk van Kampman Kozijnen Breda aan het juiste adres. Wij staan in verbinding met verschillende leveranciers uit de omgeving van Breda en helpen u graag met het vinden van de juiste aanbieder. Wij maken het kopen en plaatsen van de kunststof kozijnen een stuk makkelijker voor u, door de documentaire rompslomp voor u uit handen te nemen. Vraag vandaag nog geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan, en vergelijk zelf de aangeboden prijzen. Zo kiest u voor de leverancier uit Breda die bij u past. Wij helpen u graag!

Kunststof kozijnen offerte Breda