Kunststof kozijnen Breda

Kunststof kozijnen Breda

Zijn uw kozijnen in Breda aan vervanging toe? Overweeg dan het plaatsen van een kunststof kozijn! Hiermee profiteert u van vele voordelen: kunststof heeft nauwelijks onderhoud nodig en is goedkoop in aanschaf. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit, want kunststof biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het materiaal gaat jarenlang mee en biedt een hoge isolatiewaarde, waarmee u bespaart op de energiekosten! Wilt u meer weten over de toepassingen van kunststof kozijnen? Hier leest u meer over de voordelen van het materiaal, de prijzen en het plaatsen. Wilt u besparen op de kosten? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend offertes van specialisten uit Breda aan.

Bespaar tot 40% op de kosten

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen plaatsen in Breda

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden vele voordelen! Dankzij de hoge isolatie en de lage kostprijs kent het kozijn een korte terugverdientijd. Jaarlijks bespaart u flink op de stookkosten!

Daarnaast heeft het nauwelijks onderhoud nodig en verhoogt het de veiligheid in huis. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Kunststof heeft een hoge isolatiewaarde.
  • Het materiaal is goedkoop in aanschaf.
  • Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
  • Kunststof kozijnen vergroten de veiligheid in huis.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en profielen

Steeds meer van inwoners uit Breda kiezen voor het plaatsen van kunststof kozijnen. Hoewel er traditioneel nog vaak voor hout werd gekozen vanwege de authentieke sfeer die het uitstraalde en de eenvoudige reparatie, is het vandaag de dag tevens mogelijk om kunststof raamkozijnen aan te schaffen die een houtpatroon hebben als design.

Hierdoor profiteert u van de voordelen van kunststof, maar behoudt u de warme uitstraling van het hout. Naast houtdesigns bestaan er vele andere designs waaruit u kunt kiezen bij de leveranciers uit Breda. Het is aan uw om uit de diverse kleuren een keuze te maken.

Kunststof kozijnen met houtlook

Eén van de voordelen van hout ten opzichte van kunststof als basismateriaal voor kozijnen en dakkapellen was dat het hout een warmere uitstraling had. Tegenwoordig is het echter mogelijk om te kiezen voor kunststof woononderdelen die voorzien zijn van een houtlook. Dit betekent dat de uitstraling van eikenhouten producten wordt nagebootst, om zo dezelfde warme sfeer te creëren. Hoewel de kunststoffen kozijnen met een houtnerf een mooie uitstraling hebben, is deze natuurlijk niet gelijk aan de houten variant. Bovendien moet u rekening houden met extra kosten voor het toevoegen van deze houtnerf aan het standaard materiaal. De vakmannen uit Breda informeren u graag.

Prijzen

Eén van de vragen die professionals uit ons netwerk in Breda het meest krijgen is: wat kosten kunststof kozijnen? Omdat de aanschafprijs sterk afhangt van meerdere factoren, is het lastig hier een eenduidig antwoord op te geven. Om u toch een indicatie te geven van de mogelijke prijs, staan hieronder een aantal gemiddelde kostprijzen op een rijtje.

Voor een vast raam van 60×60 centimeter betaalt u ongeveer €95,- tot €110,-. Deze kostprijs is inclusief btw en beglazing, maar nog exclusief de montagekosten. Kiest u voor een draai/kiepraam, dan zal u opvallen dat hetzelfde formaat een stuk prijziger is: gemiddeld kost dit €165,- tot €220,-. Dit heeft vooral te maken met raamsysteem. Hoe complexer het systeem, des te hoger de totaalprijs!

Diverse raamsoorten

U bent vast bekend met het standaard, vaste raam. Een vast raam is een raamkozijn dat u niet kan openen. Hiernaast zijn er echter ook nog andere raamkozijnen beschikbaar, te denken aan draai/kiepramen of valramen. Vaak worden deze twee raamsoorten gecombineerd in één kozijn. Zo bespaart u op de kosten: beweegbare ramen zijn namelijk een stuk kostbaarder dan vaste ramen. Zo kunt u een duurder met een goedkoper raam combineren en profiteert u van extra lichtinval in huis. Het voordeel van een beweegbaar raam is dat u deze juist wel kunt openen. Hierdoor kunt u in korte tijd veel frisse lucht in huis krijgen.

Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen*
Vast raam  
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 200 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas maar exclusief montagekosten. Vraag vrijblijvend offertes aan voor de exacte kosten.

Zoekt u goedkope kunststof kozijnen?

Vindt de kozijnexpert uit Breda met de beste prijs en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen

Kunststof kozijnen prijzen, inclusief plaatsen

Hoewel de bovenstaande kostprijzen exclusief montagekosten zijn, bedragen de kosten voor het plaatsen wel een groot deel van de totaalprijs. Hieronder krijgt u daarom een indicatie van de totaalprijs, inclusief btw, HR++ beglazing en montage en het afstellen. Hoe complexer het systeem van het raam, des te hoger de kosten. De installatie van een kunststof raamkozijn is voordeliger. De totaalprijs voor een draai/kiepraam ligt ongeveer tussen de €850,- tot €1.450,- per m². Kiest u een vast raam? houdt dan rekening met een gemiddelde totaalprijs van €650,- tot €1.250,- per m². Naast kozijnen plaatsen de specialisten ook kunststof deuren.

Prijstabel: kunststof kozijnen, inclusief montage

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen per m² incl. montage*
Vast raam €650,- tot €1.250,-
Draai/kiepraam €850,- tot €1.450,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. plaatsen. Hoe meer kozijnen u laat plaatsen, hoe lager de gemiddelde prijs per kozijn. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar op letten bij kunststof kozijnen?

Bent u van plan om een kunststof raamkozijn te plaatsen in uw woning in Breda? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee kan houden, voordat u de raamkozijnen aanschaft. Maak van tevoren een lijstje met daarop uw wensen met betrekking tot het uiterlijk. Zo weet u precies waar u naar op zoek bent en kan de vakman u zorgvuldig helpen. Wie verzekerd wilt zijn van het beste aanbod doet er verstandig aan om de offertes van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de totaalprijs, maar ook op voorwaarden en garantie. Hoe lang is de levertijd bijvoorbeeld en wanneer wordt het kozijn geplaatst?

Extra opties voor uw kunststof kozijnen

Er zijn verschillende opties waarmee u uw nieuwe kozijn kunt uitrusten. Een veelvoorkomende optie is de installatie van ventilatieroosters. Zeker bij vaste ramen is het ventilatierooster onmisbaar. Ventilatie is nodig om een gezonde leefomgeving te creëren en om vervelende vochtproblemen te voorkomen. Gemiddeld kost een ventilatierooster tussen de €20,- en €65,-. Als u de beveiliging van uw woning wilt vergroten, dan kunt u ook kiezen voor extra opties. Denk aan alarmcontacten die afgaan zodra iemand naar binnen probeert te komen. Vraag een specialist uit Breda naar de mogelijkheden en kosten van de extra opties.

veiligheid van kozijnen

Veiligheid van de kozijnen

De veiligheid van uw raamkozijn wordt voor een groot deel bepaald door het hang- en sluitwerk. Wie verzekerd wilt zijn van het veiligste sluitwerk, doet er goed aan om rekening te houden met het SKG-keurmerk. Het SKG-keurmerk geeft een indruk van de veiligheid van het sluitwerk.

SKG geeft 1, 2 of 3 sterren aan het product. Bij 3 sterren profiteert u van het veiligste hang- en sluitwerk dat er is! Daarnaast kunt u het kozijn beveiligen met een aantal extra opties, zoals een meerpuntssluiting of paddenstoelnokken. Zo maakt u het inbrekers een stuk moeilijker!

kunststof kozijnen met glas in Breda

Welk glastype?

U kunt uw kozijnen uitrusten met verschillende soorten beglazing. De meeste mensen in Breda kiezen voor isolerende beglazing, zoals hoogrendementsglas. HR-beglazing is verkrijgbaar in verschillende varianten. HR+ biedt een goede isolatie en is relatief voordelig. HR++ biedt een betere isolatie en is iets duurder in aanschaf en HR+++ beglazing biedt een optimale isolatie, maar kent een erg hoge kostprijs! Veel specialisten raden daarom HR++ beglazing aan, omdat dit de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Naast isolatieglas kunt u uiteraard ook kiezen voor bijvoorbeeld veiligheidsglas, of zelfs dubbel glas. Een vakman uit Breda kan u informeren over de beschikbare glassoorten.

Kunststof kozijnen plaatsen

Kunststof kozijnen vormen tegenwoordig een populaire keuze vanwege de hoge duurzaamheid en lange levensduur. U profiteert echter alleen van deze voordelen wanneer de kozijnen op de juiste manier laat plaatsen. Het plaatsen van raamkozijnen is een lastige klus, vooral wanneer de oude kozijnen nog moeten worden verwijderd.

Bij het verwijderen van de oude materialen dient u te voorkomen dat er beschadigingen aan de sponning komen. Als u deze wel beschadigt, dan loopt u kans dat de nieuwe kozijnen niet helemaal passen, of dat u een dure reparatie moet laten uitvoeren.

Hoe plaatsen de vakmannen een kunststof kozijn?

Ook profiteren van een hoge isolatiewaarde?

Kies voor kunststof kozijnen en bespaar jaarlijks op de stookkosten!

Ontvang meerdere offertes

Stelkozijnen

Veel mensen in Breda zijn niet op de hoogte van stelkozijnen. Stelkozijnen zijn houten of kunststoffen latten die in de gevel zijn aangebracht. Het vormt de verbinding tussen de binnen- en de buitenmuur en hierop bevestigen de vakmannen uit Breda het nieuwe kozijn. Een stelkozijn is niet verplicht, u kunt er ook voor kiezen om de nieuwe raamkozijnen direct tegen de muur te bevestigen. Deze optie brengt wel meer werkzaamheden met zich mee, en is een stuk ingrijpender voor de gevelmuur. Bij het vervangen van raamkozijnen kunt u de stelkozijnen in de meeste gevallen hergebruiken, maar het is ook een optie om een houten stelkozijn te vervangen door een kunststof exemplaar.

Vergunning nodig?

Mensen vragen regelmatig of het noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen. Hier is echter geen één antwoord op te geven, omdat dit per situatie verschilt. Doorgaans geldt dat u zonder vergunning mag starten met de werkzaamheden, als het straatbeeld niet wordt aangepast. Bijvoorbeeld wanneer u uw kozijnen aan de achterkant van het huis wilt vervangen of wanneer u uw antraciet kozijn vervangt met een nieuw antraciet kozijn. Twijfelt u of u vergunningsvrij aan de slag mag? Doe dan online gemakkelijk een vergunningscheck op omgevingsloket.nl. Heeft u wel een vergunning nodig, houd er dan rekening mee dat de vergunningskosten nog bovenop de kostprijs van het kozijn komt.

kunststof kozijn kosten

Isolatie

De goede isolatie is een belangrijke motivatie waarom veel mensen in Breda kiezen voor een kunststof raamkozijn. Kunststof kozijnen hebben hun goede isolatie met name te danken aan de structuur van het materiaal. Kunststof kozijnen worden namelijk opgemaakt uit verschillende kamers, met daarin droge lucht. Dit bevordert de isolatie. Hoe meer kamers, des te hoger de isolatie van het materiaal. Dit zorgt er ook voor dat de isolatiewaarde per kunststof raamkozijn kan verschillen. Het is daarom belangrijk om navraag te doen naar de isolatiewaarde.

Wilt u profiteren van een optimale isolatie? Overweeg dan om uw beglazing ook te vervangen. Door te kiezen voor hoogrendementsglas bespaart u optimaal op de stookkosten.


kunststof kozijnen prijzen in Breda

Onderhoud

Het onderhoud van uw kunststof woononderdelen bestaat minimaal uit het jaarlijks of liever twee-jaarlijks schoonmaken van het oppervlak. Dit schoonmaken kan met een gewone allesreiniger of bijvoorbeeld met autoshampoo. Wilt u ervoor zorgen dat uw kozijnen de lange levensduur behouden, dan adviseren de specialisten om eens in de drie jaar met een speciaal reinigingsmiddel deze schoonmaakbeurt uit te voeren. Een dergelijk reinigingsmiddel is verkrijgbaar bij de meeste kozijnspecialisten uit Breda. Omdat de vervuiling van kunststoffen buitenkozijnen aanzienlijk kan zijn, proberen sommige van mensen het vuil te verwijderen met een schuurmiddel of ontvetter. De specialisten raden dit echter af, omdat u zo de bovenlaag verwijdert. Het is verstandiger om de kozijnen in de was te zetten.

Reparatie

Kunststof is lastig te beschadigen, maar wanneer het beschadigd raakt, dan is een reparatie ook niet heel eenvoudig. Bij kleine beschadigingen is een reparatie zeker een oplossing, maar het is aan te raden om hiervoor de hulp van één van de erkende vakmannen uit Breda in te roepen.

Wanneer het gaat om een grote scheur of beschadiging, dan is het in de meeste gevallen noodzakelijk om de hele bovenlaag van het kozijn te herstellen.

De kosten voor een reparatie hangen af van de tijd die een vakman hiermee bezig is. Voorkom onnodige reparaties door het regelmatig schoonmaken van het oppervlak, en ander periodiek onderhoudswerk.

Keurmerken

Wilt u graag kozijnen kopen, maar wil u wel zeker weten dat de kwaliteit en veiligheid van het kozijn hoog blijft? Kijk dan naar de keurmerken die het product draagt. Keurmerken vormen een soort garantiebewijs voor één bepaald aspect van een product. Kunststof kozijnen kunnen daarom ook meerdere keurmerken dragen. Het SKG-keurmerk is het eerste keurmerk dat gegeven wordt aan verschillende artikelen in de (gevel)bouw op het gebied van de levensduur van het kunststof. Bekende kunststof keurmerken zijn:

Garantie

Bij het vergelijken van offertes is het in ieder geval belangrijk om rekening te houden met de garantievoorwaarden. Gemiddeld krijgt u bij een kunststof kozijn een garantie van wel 10 jaar, op zowel de montage als het raamkozijn zelf. Toch kan de garantietermijn verschillen per specialist in Breda, daarom is het altijd verstandig om dit na te vragen. Met deze garantie worden beschadigingen tot 10 jaar na de montage herstelt door de vakman uit Breda.

Kiest u ervoor om zelf uw nieuwe raamkozijn te plaatsen? Dan vervalt de garantietermijn vaak. Bij beschadigingen en andere problemen bent u zelf verantwoordelijk voor bijkomende kosten voor de reparatie.

A-merken tegen scherpe prijzen

Wanneer u via het netwerk van Kampman kunststof raamkozijnen laat plaatsen, dan hebt u de keuze uit een groot aantal merken. De specialisten uit Breda bieden onder andere producten aan van Schüco, Finstral, Weru en Gayko. Al deze a-merken hechten een grote waarde aan het bieden van kwaliteit, een duurzaam productieproces, en staan voor de veiligheid van al hun medewerkers. Wanneer u een kozijn van één van de bekendere merken aanschaft, dan bent u verzekerd van een hoge kwaliteit en lange levensduur van het kozijn. Bovendien krijgt u vaak garantie op het aangeschafte artikel. Het nadeel van kunststof merkkozijnen is echter vaak dat u hiervoor een aanzienlijk hogere totaalprijs betaalt dan voor de kozijnen van een huismerk.

Specialisten uit Breda leveren nagenoeg alle merken

Schüco

Wereldwijde aanbieder van raam-, deur- en gevelsystemen is Schüco. Deze fabrikant biedt gevelsystemen aan voor elk type gebouw, en stelt daarbij de wensen van hun klanten centraal.

Bij Schüco probeert men zo energie-efficiënt als mogelijk te werken, worden natuurlijke bronnen ontzien en probeert men de CO2 uitstoot te verminderen.

Finstral

Bij Finstral heeft men meer dan 45 jaar ervaring met het vervaardigen van hoogwaardige bouwelementen. Bij Finstral heeft men als doel producten te maken die meerwaarde leveren en kosten reduceren.

De kunststof kozijnen van Finstral worden IFT-systeemgetest en RAL gecertificeerd. U betaalt een aantrekkelijke prijs voor hoge kwaliteit.

WERU

Nummer 1 op het gebied van kunststof kozijnen is Weru. Weru levert raamkozijnen in een groot aantal designs.

Daarnaast bent u bij het bedrijf verzekerd van een snelle service, transparante afhandeling van de levering en een minimaal onderhoud van de aangeschafte kozijnen. Zo geniet u snel van een verbeterd wooncomfort.

Gayko

Koopt u ramen bij Gayko, dan weet u zeker dat u artikelen aanschaft met een goede inbraakveiligheid en duurzaamheid, en die een perfecte isolatie bieden. Bent u op zoek naar een kozijn waarmee u aanzienlijk bespaart op de stookkosten? Dan zijn de raamkozijnen van Gayko zeker wat voor u. Vraag via het offerteformulier meer informatie aan over de mogelijkheden.

Veka

Wilt u graag zakendoen met een bedrijf dat al meer dan 40 jaar ervaring heeft binnen de kozijnen branche? Kijk dan bij de aanbiedingen van Veka. Het bedrijf is in 1969 opgestart als producent van rolluiken in Duitsland, en heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een marktleider in de wereld en Nederland.

Rehau

Eén van de merken die vaak weinig aandacht krijgt, maar wel raamsystemen biedt tegen lage kostprijzen en van hoge kwaliteit is Rehau. Bij Rehau staat men voor maatwerk, toegespitst op de exacte wensen van de klant. Woont u in Breda en wilt u graag Rehau producten kopen? Vul dan het offerteformulier in.

Scherp geprijsde kunststof kozijnen in Breda!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Vrijblijvende offertes aanvragen

K-Vision

Een speciale lijn binnen de kunststof kozijnenbranche is de K-vision lijn. K-vision is een innovatief project van Profine. De kozijnen zijn verkrijgbaar in diverse profielen zoals de classic, de trend, en de step profielen. Daarnaast is elk kozijn van K-vision duurzaam en brandwerend, en verkrijgbaar in vele stijlen.

Gealan

Tot slot willen wij u graag informeren over Gealan. Dit bedrijf richt zich niet alleen op de functionele eigenschappen van de kozijnen, maar ook op de decoratieve. Men let op het buitenaanzicht, het evenwicht van huis en gevel, en heeft een focus op detail. Het schoonmaken van alle artikelen is bovendien relatief eenvoudig.

Creon

Bent u op zoek naar hoog kwalitatieve kozijnen tegen een lage kostprijs? En wilt u gegarandeerd geholpen worden bij het plaatsen? Dan vormen de raamkozijnen van Creon een goede keus. Bij Creon verzekert men u dat het plaatsen eenvoudig is, de levering snel en een kleine aanbetaling van 5% van de totaalprijs.

Deceuninck

Een volgend bedrijf waar ons netwerk met plezier mee samenwerken is Deceuninck. Het belangrijkste aandachtpunt bij deze fabrikant is de ecologische voetstap. Het productieproces wordt dan ook zo opgezet dat er weinig CO2-uitstoot plaatsvindt. Hierbij blijft natuurlijk de kwaliteit van de producten wel behouden. U krijgt de keus uit een ruim aanbod.

Knipping

Vindt u het belangrijk om producten te bestellen bij een erkend vakman uit Breda? Kijk dan eens bij het aanbod van Knipping. Dit bedrijf is al meer dan 30 jaar actief binnen de kozijnenbranche en is tegenwoordig een volledig Nederlands bedrijf. Het levert naast kozijnen ook schuifpuien en deurprofielen in diverse soorten en maten.

Belisol

Een fabrikant die er alles aan doet om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken is Belisol. Bij Belisol levert men hoogwaardige woononderdelen, tegen aantrekkelijke prijzen, en werkt men met een kozijnensimulator. Alle producten van Belisol kunt u tot slot gemakkelijk schoonmaken. Dit scheelt u tijd voor het periodieke onderhoud.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de kostprijs voor kunststof kozijnen op maat? Hebt u een vraag over wat voor soort kozijn het beste past bij uw woning in Breda? Of wilt u graag weten wat u het beste kunt doen bij het schoonmaken van kunststof kozijnen?

Dan zit u goed bij ons netwerk van specialisten uit Breda! Geef op het offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen aan, en u ontvangt zo spoedig mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Gratis en helemaal vrijblijvend! Vergelijk deze met andere professionals uit Breda, en kies zo voor de kozijnspecialist die het beste bij u past.

Kunststof kozijnen offerte Breda