Kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn

Kunststof kozijnen Alphen aan den Rijn

Woningeigenaren uit Alphen aan den Rijn laten regelmatig kunststof kozijnen plaatsen. Omdat een kunststof kozijn vaak goedkoper is dan een exemplaar van hout of aluminium en daarnaast ook nauwelijks onderhoud nodig heeft, is dit een vrij logische keuze. Maar naast goedkoop heeft een kozijn van kunststof nog veel meer voordelen. Op deze pagina leest u meer over alle voordelen, de prijzen en andere zaken waar u op moet letten bij kunststof. Wilt u gelijk weten wat het plaatsen van kunststof raamprofielen in uw woning kost? Vul dan eenvoudig het formulier in en ontvang tot wel tot wel 5 offertes van kozijnspecialisten uit Alphen aan den Rijn en omgeving.

Bespaar tot 40% op de kosten

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen plaatsen in Alphen aan den Rijn

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie waardoor u uw energierekening direct omlaag brengt.

Daarnaast is het materiaal onderhoudsarm waardoor de hoge onderhoudskosten verleden tijd zijn. Kunststof is heeft daarnaast een brandvertragende werking en is daarmee dus erg veilig. De grootste voordelen op een rij:

  • Kunststof zorgt voor een goede isolatie.
  • Het materiaal is goedkoper dan hout of aluminium.
  • Kunststof is onderhoudsarm.
  • Kunststof is verkrijgbaar in vele kleuren.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en profielen

De meeste kozijnen die vakmannen aanbieden zijn niet alleen van een hoogwaardige kwaliteit, maar kunt u ook nog eens bestellen in vele kleuren en profielen. Wij begrijpen dat het wenselijk is dat uw kozijn aansluit bij de rest van uw woning in Alphen aan den Rijn, en bieden daarom raamkozijnen aan in alle RAL kleuren. Het verschilt per kleur hoe hoog de prijzen voor het kopen van de kozijnen worden. Naast de kleuren grijs en antraciet, bestaan er ook andere kleuren en meerdere designs waaruit u kunt kiezen. Eén van de meest populaire designs is het kunststof kozijn met houtnerf. Deze houtnerf biedt een aangename aanblik, maar brengt ook extra kosten met zich mee. Andere designs verdelen bijvoorbeeld de beglazing in meerdere delen, of tonen een uniek patroon.

Kunststof kozijnen met houtlook

Wie nieuwe kozijnen gaat kopen, moet diverse keuzes maken. Eén van deze keuzes is tussen de materialen waarvan uw het raamkozijn wilt laten maken. Hoewel kunststof zeer populair is in Alphen aan den Rijn, zijn ook houten raamkozijnen nog steeds erg gewild. Mensen kiezen over het algemeen voor hout omdat dit een warme aanblik heeft.

Kunststof wordt veelal gekozen vanwege de hoge isolatiewaarde van het materiaal. Wilt u deze eigenschappen met elkaar combineren? Kies dan voor de kunststoffen raamkozijnen met een houtlook profiel. Een kozijn met een houtnerf profiel zal wel aanzienlijk hogere prijzen kennen dan de standaard variant. Laat u hierover op voorhand dus goed informeren.

Prijzen

De meest gestelde vraag aan kozijnspecialisten is: wat kosten kunststof kozijnen? De exacte prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw huidige kozijnen, maar ook van het soort glas dat u in de kozijnen wilt hebben. Voor een vast raamkozijn betaalt u per vierkante meter ongeveer €155,- tot €165,-. Dit is inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Wilt u liever een valraam laten plaatsen, dan liggen de kosten iets hoger. Voor een raam van 150x120cm liggen de prijzen ongeveer tussen de €325,- en €360-. Omdat een draai/kiepraam een ingewikkeld mechaniek heeft, ligt de prijs hiervan nog iets hoger. U betaalt gemiddeld €235,- tot €250,- per vierkante meter voor een draai/kiepraam.

Diverse raamsoorten

Ramen zorgen er niet alleen voor dat er meer daglicht in huis komt, ze dragen tevens bij aan een verbeterde ventilatie, mits u kiest voor een beweegbaar raam. Denk daarbij aan tuimelramen, draai/kiepramen of uitzetvensters. Een draai/kiepraam is een raam dat zowel helemaal geopend kan worden maar ook op een kiertje gezet kan worden.

Een tuimelraam is een geschikt raam voor schuine daken. Met deze raamsoort zorgt u voor frisse lucht en veel licht in uw slaap- of op uw zolderkamer. Met een uitzetvenster creëert u een vluchtroute. Daarnaast bestaan er ook nog vaste oplossingen zoals een dakkoepel.

Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen*
Vast raam  
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 200 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas maar exclusief montagekosten. Vraag vrijblijvend offertes aan voor de exacte kosten.

Zoekt u kwalitatieve en goedkope kunststof kozijnen?

Vergelijk eenvoudig offertes en laat de kozijnen plaatsen door een kozijnspecialist uit Alphen aan den Rijn!

Gratis offertes ontvangen

Kunststof kozijnen prijzen, inclusief plaatsen

Naast de aanschafprijs van een nieuw kozijn, maken de montagekosten vaak een veel groter deel uit van de totaalprijs. Wilt u graag een vast raam van één vierkante meter laten plaatsen? Inclusief HR++ beglazing ligt de totaalprijs hiervan tussen de €650,- en €1.250,-. Voor een draai/kiepraam van één vierkante meter moet u rekenen op een bedrag tussen de €850,- tot €1.450,- per m². Dit zijn vrij grootte marges die ontstaan doordat iedere specialist zijn eigen tarieven hanteert. Daarnaast wordt het plaatsen vaak goedkoper als u meerdere kozijnen tegelijkertijd laat plaatsen. Naast kozijnen plaatsen de specialisten ook kunststof deuren.

Prijstabel: kunststof kozijnen, inclusief montage

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen per m² incl. montage*
Vast raam €650,- tot €1.250,-
Draai/kiepraam €850,- tot €1.450,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. plaatsen. Hoe meer kozijnen u laat plaatsen, hoe lager de gemiddelde prijs per kozijn. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar op letten bij kunststof kozijnen?

Hierboven hebben we al twee belangrijke aandachtspunten benoemd waar u op moet letten bij het kopen en laten plaatsen van nieuwe kozijnen. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar de isolatiewaarde van het kozijn. Net zoals bij de beglazing van een kozijn, zitten hier tussen de verschillende merken verschillen in.

Neem bij uw keuze voor een merk of type ook de veiligheid mee. Dit kunt u onder andere vergelijken door te kijken naar keurmerken. Let op het Politie Keurmerk Veilig Wonen of het VKG-keurmerk, dat specifiek voor kunststof kozijnen in het leven is geroepen.

Extra opties voor uw kunststof kozijnen

Voorbeelden van extra opties zijn ventilatieroosters en horren. Een ventilatierooster is eigenlijk onmisbaar als u uw woning goed wilt isoleren. Ook als u niet thuis bent, zorgt een ventilatierooster voor de benodigde ventilatie en frisse lucht. U hoeft dan niet constant een raam open te hebben. Horren zijn vooral handig in de zomermaanden. U voorkomt daarmee dat vervelende insecten zoals wespen of steekmuggen naar binnen vliegen. Achteraf inbouwen en afstellen van extra opties is vaak duurder dan wanneer u uw kozijnen laat vervangen en de kozijnspecialist toch al bezig is. Overweeg dit dus bij het plaatsen van een nieuw kozijn.

veiligheid van kozijnen in Alphen aan den Rijn

Veiligheid van de kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een goede keuze als u de veiligheid in uw huis belangrijk vindt. Een kunststof raamkozijn kunt u uitrusten met een aantal beveiligingsopties. Denk aan veiligheidscilindersloten, afsluitbare raamgrepen of zelfs veiligheidsglas. Voor hang en sluitwerk kunt u het beste letten op het SKG-keurmerk, dat zekerheid geeft op het gebeid van beveiliging. Ook kunt u kijken of het kozijn het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) heeft. Kozijnen met dit keurmerk werken preventief tegen inbraak. Omdat kunststof daarnaast moeilijk ontvlambaar is en snel dooft, werkt het materiaal tevens brandvertragend. Kunststof is daarom ook in dat opzicht een veilige keuze.

kunststof kozijnen met glas

Welk glastype?

Bij nieuwe kozijnen vervangen veel mensen uit Alphen aan den Rijn ook gelijk de beglazing. Dit komt vooral omdat zodra een raamkozijn aan vervanging toe is, is vaak ook de ruit al zo oud dat ook deze aan vervanging toe is. Bij beglazing hebt u de keuze uit verschillende soorten. Kiest u voor veiligheidsglas dan maakt u het inbrekers nog moeilijker om binnen te komen. Bij vervanging wordt echter meestal voor hoogrendementsglas gekozen. Ook daarin heeft u nog de keuze uit verschillende soorten. Standaard HR+ glas, HR++ glas, voor een nog beter isolatie of HR+++ soms ook wel triple glas genoemd. Vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding wordt door de meeste specialisten uit Alphen aan den Rijn HR++ aangeraden.

Kunststof kozijnen plaatsen

Wie ervoor kiest om nieuwe kunststof kozijnen op maat te kopen, doet er goed aan om ook direct hulp bij het plaatsen te vragen. Het plaatsen van raamkozijnen bij uw woning of bedrijfspand in Alphen aan den Rijn vereist namelijk een grote handigheid en ervaring met niet alleen het plaatsen van nieuwe kozijnen, maar ook het verwijderen van de oude. Bij dit verwijderen moet u voorkomen dat de sponning niet beschadigd raakt. Is het kozijngat niet groot genoeg? Dan dient deze voorzichtig groter gemaakt te worden. Wanneer u een kozijnspecialist deze klus laat afhandelen, dan weet u zeker dat u snel en vakkundig wordt geholpen, tegen aantrekkelijke prijzen.

Hoe plaatsen de vakmannen een kunststof kozijn?

Hoge kwaliteit kozijnen voor een scherpe prijs!

Nauwelijks onderhoud en duurzaam! Vraag eenvoudig meerdere offertes voor kunststof kozijnen aan.

Ontvang meerdere offertes

Stelkozijnen

Stel u wilt nieuwe kozijnen laten plaatsen en de specialist uit Alphen aan den Rijn vraagt u van welk materiaal uw stelkozijnen zijn? Misschien vraagt u zich dan af; wat is een stelkozijn? Simpel gezegd is dat een frame dat bij de bouw van uw woning in de gevel is geplaatst. Vroeger waren deze van hout, maar tegenwoordig vooral van kunststof. Op het stelkozijn wordt het zichtbare kozijn gemonteerd. De belangrijkste functie van een stelkozijn is het opvangen van het krimpen en uitzetten van uw kozijn door weersinvloeden. Plaatsen van kozijnen zonder stelkozijn is goedkoper, maar wordt afgeraden, omdat dit na een aantal jaren vaak problemen oplevert.

Vergunning nodig?

“Heb ik een vergunning nodig als ik de kozijnen van mijn woning wil vervangen?” Het is een van de meest gestelde vragen aan een kozijnspecialist. Vaak is dit niet nodig, maar gaat het om de voorgevel van uw woning, dan is het verstandig om online even de vergunningschecker op omgevingsloket.nl te raadplegen. Op basis van uw adres en soort verbouwing geeft deze tool u direct duidelijkheid of een vergunning in uw situatie nodig is. Over het algemeen kunt u er van uit gaan dat als u in een monumentaal pand woont, u altijd vergunningsplichtig bent, omdat het niet zomaar is toegestaan om het uiterlijk van een monument aan te passen.

kunststof kozijn kosten

Isolatie

De isolatiewaarde (U-waarde) van een kozijn moet op minimaal 4.2 zitten W/(m²·K). Dit is vastgelegd in het Bouwbesluit van 2012. Hoe lager deze zogenaamde U-waarde is, hoe beter het is voor het milieu en de besparing van de fossiele brandstoffen. De isolatiewaarde van kozijnen wordt niet alleen bepaald door het kozijn zelf, maar ook door de beglazing die u kiest en de dichting tussen het ruit en het raamprofiel.

De vakspecialisten leggen u graag de verschillen uit tussen HR+, HR++ en HR+++ beglazing. Samen met u proberen ze uw woning zo optimaal mogelijk te isoleren. In de winter bespaart u dan eenvoudig op stookkosten, zonder dat u er dan iets voor doet.


kunststof kozijnen prijzen Alphen aan den Rijn

Onderhoud

Om de garantievoorwaarden te behouden, en te kunnen genieten van de optimale levensduur van uw kunststof kozijnen, dan is het belangrijk om het juiste onderhoud uit te voeren. Het onderhoud van kunststof bestaat met name uit het schoonmaken van het oppervlak. Voor het schoonmaken is een sopje met shampoo vaak voldoende. Maak bij het schoonmaken niet gebruik van ontvetter of een schuurmiddel. Dit beschadigt de toplaag van het kunststof een verkort daardoor juist de levensduur. Om de levensduur te verlengen adviseren de professionals uit Alphen aan den Rijn om het schoonmaken eens in de drie jaar met een speciaal reinigingsmiddel voor kunststof te doen. Ook het in de was zetten van uw kozijnen draagt bij aan een langere levensduur.

Reparatie

Regelmatig krijgen de specialisten van klanten uit Alphen aan den Rijn de vraag wat de mogelijkheden zijn voor reparatie van hun kunststof raamkozijn. Het antwoord hierop is met name afhankelijk van de mate waarin het kozijn beschadigd is. Lichte beschadigingen kunnen de vakmannen met een simpele reparatie oplossen.

Zit er echter een grote scheur in het kozijnoppervlak, dan is het noodzakelijk om de hele toplaag te vervangen. De kosten voor een dergelijke reparatie zijn aanzienlijk. U moet in dat geval dan ook overwegen of het niet voordeliger is om andere kozijnen te laten plaatsen.

Benieuwd naar de prijzen voor een reparatie? Vraag vrijblijvend diverse prijsopgaves aan.

Keurmerken

Om de kwaliteit, duurzaamheid of veiligheid van een bouwproduct te kunnen garanderen, wordt er in het vakgebied veel gewerkt met keurmerken. Een keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan bepaalde eisen, en is feitelijk een soort garantiebewijs voor een bepaalde eigenschap van dat product. Eén van de meest bekende is het VKG keurmerk, wat staat voor de duurzaamheid van het kunststof. Bekende keurmerken voor kunststof kozijnen zijn:

Garantie

Veel mensen nemen bij het kopen van bouwproducten de garantie en daarbij horende garantievoorwaarden voor lief. Het is echter aan te raden om hier toch serieus aandacht aan te besteden. De meeste kunststof kozijnen leveranciers geven standaard 10 jaar garantie. Bij sommige merken kunt u tegen een meerprijs de garantie verlengen. Dit dient u dan al wel bij de aankoop te doen.

Let er goed op dat u zich aan de voorwaarden van de garantie houdt. Deze leest u na in de garantievoorwaarden die bij de prijsopgaven worden meegeleverd. Zo behoudt u meestal alleen garantie wanneer u de kozijnen regelmatig schoonmaakt en een eventuele beschadiging direct laat repareren.

A-merken tegen scherpe prijzen

Wanneer u een kozijn bestelt bij één van de leveranciers uit ons netwerk in Alphen aan den Rijn, dan profiteert u gegarandeerd van een hoog kwalitatief product tegen aantrekkelijke prijzen. De specialisten bieden verscheidene A-merken aan zoals Schüco, Weru en K-Vision, welke allen garant staan voor een goede duurzaamheid, veiligheid en hoge kwaliteit van hun producten. Bij de meeste A-merken krijgt u bovendien aantrekkelijke garantievoorwaarden, waarmee onder andere een reparatie of onderhoud aanzienlijk lagere kosten met zich meebrengen. Om deze garantie te behouden is het vaak wel noodzakelijk om het schoonmaken van de kozijnen regelmatig uit te (laten) voeren. Zo weet u zeker dat u lange tijd kunt genieten van een optimaal wooncomfort.

Specialisten uit Alphen aan den Rijn leveren nagenoeg alle merken

Schüco

Een specialist op het gebied van kozijnen is Schüco. Dit bedrijf levert raam-, deur- en gevelsystemen voor zowel renovatie als nieuwbouw, welke worden aangepast aan de klimaatzone waarin de bouwproducten komen te staan.

Schüco is tegenwoordig in meer dan 80 landen een erkende fabrikant.

Finstral

Een tweede fabrikant die we graag onder uw de aandacht willen brengen is Finstral. Dit bedrijf staat voor een hoge duurzaamheid, en werkt met 7 kernwaarden. Deze hebben bijvoorbeeld te maken met het verminderen van stookkosten en het verbeteren van de hittewering. Een andere kernwaarde van Finstral is een goede inbraakbeveiliging.

WERU

Weru is een Duitse kozijnfabrikant die al jarenlang hoogkwalitatieve kozijnen levert voor zowel particulieren als bedrijven. Weru wordt wel gezien als de nummer één op het gebied van kozijnen.

U bent dan ook zeker van een snelle en vakkundige hulp, en een sterk verhoogd wooncomfort bij uw pand in Alphen aan den Rijn.

Gayko

Een ander Duits bedrijf waar de specialisten uit Alphen aan den Rijn regelmatig mee samenwerken is Gayko. De raam- en deurprofielen die u bij hen besteld zijn gegarandeerd zeer duurzaam. Daarnaast staat men bij Gayko garant voor een goede isolatie van de producten. U profiteert dankzij hen dan ook gegarandeerd van een grote vermindering van de stookkosten.

Veka

Een volgende fabrikant die zich sterk richt op duurzaamheid is Veka. De kozijnen van Veka dragen bij aan een beter milieu, doordat zij het energieverbruik verminderen en daarmee de uitstoot van CO2. Daarnaast besteedt men bij Veka veel aandacht aan het recyclen van oude kunststof om zo de hoeveelheid afval te verminderen.

Rehau

Rehau is een combinatiebedrijf dat zich richt op verschillende aspecten binnen de bouw. Zo werkt men hier op het gebied van installatie en nieuwbouw, besteedt men aandacht aan interieur- en meubelbouw, maar bent u bij Rehau tevens aan het juiste adres voor ramen, en rolluiken. Laat uw raamprofielen door de vakman plaatsen voor het beste resultaat.

Vergelijk prijzen van kunststof kozijnen met elkaar!

Vraag met één muisklik meerdere offertes aan, vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

K-Vision

De productielijn K-Vision is de kozijnlijn van profine, een innovatief bedrijf binnen de kozijnenbranche. Eén van de specialiteiten waarom K-Vision bekend staat is het brandwerende kozijn dat zij aanbieden. Wilt u uw bedrijf in Alphen aan den Rijn niet alleen beschermen tegen inbraak, maar ook tegen brand? Overweeg dan om raamkozijnen van K-Vision te bestellen.

Gealan

Een laatste fabrikant die we bij u onder de aandacht willen brengen is Gealan. Waar de meeste bedrijven zich richten op kwaliteit, levensduur en isolatie, is men hier gericht op de uitstraling van de woononderdelen. Bent u op zoek naar een kozijn met een houtnerf, dan is Gealan een goede keuze. Vraag een specialist uit ons netwerk om meer informatie.

Creon

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe kunststof raamprofielen, dan is er een groot aantal merken waar u de keus uit krijgt.

Bij Creon levert men goede producten tegen een aantrekkelijke prijs. U hoeft bovendien maar 5% aan te betalen, de rest betaald u na plaatsing.

Deceuninck

Houdt u zich bezig met het verminderen van het verbruik van fossiele brandstoffen en wil u ook kozijnen plaatsen die energiezuinig geproduceerd warden? Dan vormen de raamprofielen van Deceuninck een goede oplossing voor u. Bij Deceuninck houdt men gedurende het gehele productieproces aandacht voor de ecologische voetstap, om zo de CO2-uitstoot te verminderen.

Knipping

Een van oorsprong Duitse fabrikant die zich sinds 30 jaar volledig in Nederland gevestigd heeft is Knipping. Bij Knipping produceert men zowel raamprofielen als en dakkapellen.

Eén van de innovaties van Knipping is het raamprofiel van een combinatie van kunststof en aluminium. Dit zorgt voor een uitstekende draagkracht en levensduur.

Belisol

Wie weinig tijd wil besteden aan het onderhoud en schoonmaken van de raamkozijnen doet er goed aan te kijken bij het assortiment van Belisol. Elk woononderdeel van Belisol biedt gegarandeerd een verhoogd gebruiksgemak. Om hun klanten te helpen bij het kiezen uit de diverse raamoplossingen werkt men bij Belisol met een online kozijnsimulator.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u een ander kozijn in uw slaapkamer of woonkamer en moet deze een hoge isolatiewaarde hebben? Dan adviseren de specialisten uit ons netwerk om een kunststof raamkozijn te kopen. Kunststoffen profielen brengen verscheidene voordelen met zich mee, zijn leverbaar in diverse designs zoals een design met houtlook en hebben een lange levensduur.

Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig en vrijblijvend meerdere prijsopgaven aan van kozijnexperts uit Alphen aan den Rijn. Geef op het offerteformulier wat u zoekt en de kozijnspecialisten uit uw regio zijn u gegarandeerd snel van dienst!

Kunststof kozijnen offerte Alphen aan den Rijn