Kunststof kozijnen Haarlem

Kunststof kozijnen Haarlem

Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur en zijn relatief goedkoop in aanschaf. Geen wonder dus dat het plaatsen van kunststof kozijnen in Haarlem en daarbuiten steeds populairder is geworden. Daarnaast heeft een kozijn van kunststof ook maar weinig onderhoud nodig. Bent u nog niet overtuigd van de voordelen van kunststof raamprofielen? Lees op deze pagina dan meer over de prijzen, onderhoud en andere zaken waar u op moet letten. Door het invullen van het offerteformulier ontvangt u gratis en vrijblijvend prijsopgaves van kozijnspecialisten uit Haarlem en omgeving.

Bespaar tot 40% op de kosten

  • Lagere energierekening door isolerende werking
  • Vrijblijvend en gratis
  • Scherpe prijzen

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen plaatsen in Haarlem

Kunststof, een goede en voordelige keuze

Kunststof kozijnen zijn voordelig in aanschaf en bieden een hoge isolatiewaarde wat u een jaarlijkse energiebesparing oplevert.

Daarnaast heeft het materiaal ook nog eens weinig onderhoud nodig en kunnen ze zelfs op maat gemaakt worden. Kortom; de ideale kozijnen. De voordelen overzichtelijk op een rij:

  • Hoge isolatiewaarde
  • Makkelijk schoon te maken
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en designs
  • Goedkoop

Verkrijgbaar in diverse kleuren en profielen

Veel klanten van kozijnspecialisten uit Haarlem krijgen de vraag wat de mogelijkheden zijn op het gebied van kleuren en design wanneer zij nieuwe kozijnen laten plaatsen. Het antwoord hierop is eenvoudig: er bestaat een oneindig aantal mogelijkheden. Kunststof kozijnen zijn in verscheidene soorten en maten verkrijgbaar, in vrijwel alle RAL kleuren maar ook in grijs of antraciet. Naast de vele verschillende kleuren, zijn er ook verscheidene designs die de specialisten aanbieden. Eén van de meest populaire profielen van dit moment is het design met houtnerf. Daarnaast is het ook een optie om uw raam in vlakken te verdelen met één van de raamprofielen die u bij de leveranciers bestelt. Zo creëert u een speelse sfeer, en is ook de aanschaf van ramen goedkoper.

Kunststof kozijnen met houtlook

Zoals eerder al aangegeven is het mogelijk om raamprofielen in een groot aantal soorten en maten te kopen. Eén van de mogelijke designs is een kozijn met houtlook design. Een oppervlakte design met houtlook heeft als voordeel dat de profielen de uitstraling krijgen van een houten woononderdeel, terwijl de isolatiewaarde, duurzaamheid en veiligheid van het kunststof behouden blijft.

Natuurlijk is de houtnerf in het kunststof niet zo authentiek als bij houten raamkozijnen, maar zeker geschikt voor een betere aanblik van uw woning in Haarlem. U dient er wel rekening mee te houden dat de prijzen voor aangepaste designs aanzienlijk hoger liggen dan de enkele kleurlaag van het standaard kunststof.

Prijzen

Wat kosten kunststof kozijnen? Is een veelgestelde vraag. Omdat de kosten voor een raamkozijn afhangen van verschillende factoren kunnen wij u geen exacte prijs geven, maar geven we u wel graag een prijsindicatie. Voor de aanschaf van een kunststof kozijn met HR++ beglazing van 1 m² moet u rekening houden met een prijs tussen de €155,- en €165,-.

Een draai/kiepraam kost ongeveer 40% meer dan een vast raam met dezelfde afmetingen. Een andere factor waar u rekening mee moet houden is de soort beglazing. Hoogrendementsglas wordt tegenwoordig bijna altijd aangeraden en kost vaak maar iets meer dan dubbel glas. Let er wel op dat onderstaande prijzen exclusief het plaatsen van de nieuwe kozijnen zijn.

Diverse raamsoorten

Er zijn verschillende soorten ramen. Een vast raam wordt het meest toegepast en kunt u niet openen. Andere typen raamkozijnen zijn draai-, kiep- of draai/kiepramen, valramen en tuimelramen. Deze beweegbare ramen zijn een stuk duurder dan vaste ramen, omdat er een mechaniek in zit dat er voor zorgt dat het raam open kan.

Het voordeel van een beweegbaar raam is dat het zorgt voor frisse lucht en de benodigde ventilatie in uw woning in Haarlem. Tuimelramen zijn ook beweegbare ramen en worden vooral toegepast op de schuine daken van een zolderkamer.

Prijstabel: kunststof kozijnen

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen*
Vast raam  
60 x 60 cm €95,- tot €110,-
100 x 100 cm €155,- tot €165,-
150 x 200 cm €325,- tot €365,-
Valraam  
50 x 40 cm €100,- tot €160,-
100 x 80 cm €200,- tot €235,-
150 x 200 cm €325,- tot €360,-
Draai/kiepraam  
60 x 60 cm €165,- tot €220,-
100 x 100 cm €235,- tot €250,-
120 x 180 cm €365,- tot €385,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en HR++ glas maar exclusief montagekosten. Vraag vrijblijvend offertes aan voor de exacte kosten.

Goedkope kunststof kozijnen in Haarlem nodig?

Ontvang meerdere offertes, vergelijk en bespaar op de kosten voor de aanschaf inclusief plaatsing.

Gratis offertes ontvangen

Kunststof kozijnen prijzen, inclusief plaatsen

Om u een idee te geven wat het plaatsen van kozijnen kost, kunt u onderstaande tabel raadplegen. Wanneer een kozijnspecialist uit Haarlem nieuwe raamprofielen bij u komt plaatsen, verwijdert hij vanzelfsprekend eerst het oude raamkozijn en voert deze ook voor u af. De totaalprijs per vierkante meter voor het plaatsen van kunststof kozijnen ligt tussen de €650,- en €1.250,- als het een vast raam betreft. Dit zijn prijzen incl. btw en HR++ ruiten. Bij draai/kiepramen ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter tussen de €850,- en €1.450,-. Naast kozijnen plaatsen de specialisten ook kunststof deuren.

Prijstabel: kunststof kozijnen, inclusief montage

Type kunststof kozijn Gemiddelde prijzen per m² incl. montage*
Vast raam €650,- tot €1.250,-
Draai/kiepraam €850,- tot €1.450,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per m² incl. plaatsen. Hoe meer kozijnen u laat plaatsen, hoe lager de gemiddelde prijs per kozijn. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar op letten bij kunststof kozijnen?

Kozijnspecialisten uit de omgeving van Haarlem adviseren altijd om te letten op de isolatiewaarde van de kozijnen. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe meer energie u bespaart. HR++ beglazing is vaak wel iets duurder dan dubbel glas. Maar het prijsverschil verdient u snel terug door de energiebesparing die het u per jaar oplevert. Daarnaast zorgt hoogrendementsglas ook voor een waardestijging van uw woning in Haarlem.

Daarnaast kunt u ook nog kijken keurmerken, zoals het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW), en de garantie die de fabrikant op haar producten geeft. De kwaliteitsgaranties die fabrikanten van kunststof kozijnen geven, hebben vaak betrekking op de levensduur en bieden garantie op extreme verkleuring.

Extra opties voor uw kunststof kozijnen

Als u nieuwe kunststof kozijnen laat plaatsen is het ook goed om van tevoren na te denken over een plaatsen van extra opties. Vaak is het namelijk goedkoper om opties in één keer met het raamkozijn te laten plaatsen, dan om deze achteraf in te laten bouwen.

Een veel gekozen optie is het plaatsen van ventilatieroosters. Dan zorgt u ook als u niet thuis bent voor voldoende ventilatie in huis. Andere opties zijn het plaatsen van screens of rolluiken.

Screens blokkeren de zonnestralen, waardoor u in geen last hebt van de felle zon in uw woning in Haarlem. Rolluiken blokkeren de zon en zorgen voor een betere isolatie.

veiligheid van kozijnen Haarlem

Veiligheid van de kozijnen

In tegenstelling tot wat in het verleden het geval was, zijn kozijnen van kunststof tegenwoordig enorm veilig. Zelf zo veilig zelfs dat de meeste merken aan de veiligheidseisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen voldoen. Producten met het PKVW-keurmerk kunnen de kans op een inbraak tot wel 90% verminderen. Kunststof kozijnen zijn dus een hele veilige keuze. Wilt u ook een kozijn met dit keurmerk, maar weet u niet zeker welke merken hieraan voldoen? Vraag dit dan na bij de kozijnenexperts uit ons netwerk. Een ander voordeel van het PKVW-Keurmerk is dat u bij u sommige verzekeraars een korting op de inboedelverzekering ontvangt.

kunststof kozijnen met glas Haarlem

Welk glastype?

Veel mensen in Haarlem kiezen bij het plaatsen van nieuwe kozijnen voor HR-beglazing. Dit glastype is in verschillende soorten verkrijgbaar. Hoe hoger de isolatiewaarde van de beglazing, hoe beter de warmte in de winter wordt binnengehouden. Een HR+ ruit biedt een goede isolatie en is relatief voordelig. HR++ glas is iets duurder in aanschaf, maar biedt wel een nog betere isolatie. HR+++ glas of triple glas bestaat uit 3 lagen. Met dit type beglazing profiteert u van de beste isolatie die op dit moment mogelijk is. Nadeel is dat HR+++ wel erg prijzig is. Over het algemeen adviseren kozijn- en glasspecialisten HR++ beglazing, omdat deze glassoort de beste prijs-kwaliteit verhouding biedt.

Kunststof kozijnen plaatsen

Bent u bezig met de renovatie van uw woning in Haarlem en is het een plan om de kozijnen te vervangen? Dan is het verstandig om hiervoor de hulp van één van de erkende vakmannen uit Haarlem in te schakelen. Deze kan namelijk niet alleen uw nieuwe kozijn (inclusief beglazing) plaatsen, maar ook de oude verwijderen. Het verwijderen van het oude kozijn dient met beleid te gebeuren, in verband met mogelijke beschadigingen. Ook het afstellen van de kunststof kozijnen dient nauwkeurig te gebeuren. Als een nieuw geplaatst kozijn niet goed aansluit op het bestaande stelkozijn, kunnen problemen zoals lekkage, houtrot of tocht ontstaan.

Hoe plaatsen de vakmannen een kunststof kozijn?

Geen zin om uw kozijnen om de zoveel jaar te verven?

Laat dan kunststof kozijnen plaatsen. Goedkoop, duurzaam en verven is niet meer nodig!

Ontvang meerdere offertes

Stelkozijnen

Stelkozijnen zijn houten of kunststoffen latten die bij de bouw van uw woning in Haarlem in de gevel zijn aangebracht. Ze vormen de verbinding tussen de binnen- en buitenmuur en vangen het uitzetten en krimpen van het daadwerkelijke raamkozijn op. Stelkozijnen zijn niet verplicht, maar wel ten zeerste aan te raden. Stompe montage (kozijnen plaatsen zonder een stelkozijn) levert na een aantal jaren vaak problemen op. Veelal ontstaan er kieren waardoor tocht in uw woning ontstaat. In het ergste geval kunnen er zelf scheuren in uw nieuwe kozijn ontstaan. Stelkozijnen waren vroeger alleen in hout verkrijgbaar, maar zijn tegenwoordig veelal van kunststof gemaakt.

Vergunning nodig?

Regelmatig wordt aan kozijnspecialisten uit Haarlem gevraagd of voor plaatsen van nieuwe kozijnen een vergunning vereist is. In veel gevallen is dit niet nodig, maar het verschilt per situatie en per gemeente. Als de uitstraling van uw pand en daarmee het straatbeeld niet of nauwelijks wordt aangepast, bent u vaak niet vergunningsplichtig. Bijvoorbeeld wanneer u uw kozijnen aan de achterkant van het huis gaat vervangen. Vervangt u kozijnen aan de voorgevel of woont u in een monumentaal pand, dan is het verstandig om online de vergunningscheck te doen op omgevingsloket.nl. Deze tool laat u op basis van uw adres en soort verbouwing gelijk zien of u een vergunning nodig heeft.

kunststof kozijn kosten Haarlem

Isolatie

In het Bouwbesluit van 2012 is vastgelegd dat de isolatiewaarde (de U-waarde) van nieuwe kozijnen minimaal 4.2 zijn W/(m²·K). Hoe lager deze U-waarde is, hoe beter het raam uw woning in Haarlem isoleert. Kunststof heeft een lagere isolatiewaarde dan hout. De isolatiewaarde van houten kozijnen ligt zo rond de 2.8 W/(m²·K) en die van kunststof rond de 1,0 W/(m²·K). Kunststof is daarom zeer geschikt als materiaal voor raamkozijnen.

Naast het kozijnprofiel zijn ook de dikte van het raam en de dichting tussen het ruit en profiel van belang voor een goede isolatiewaarde. Experts adviseren om voor een optimale isolatiewaarde te kiezen voor een HR++ beglazing.


kunststof kozijnen prijzen

Onderhoud

Regelmatig krijgen de vakspecialisten van klanten uit Haarlem vragen over de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden die men moet uitvoeren. Het onderhoud van een kunststof kozijn vraagt gelukkig weinig werk. Het belangrijkste is het schoonmaken van het oppervlak van het kozijn. U kunt deze schoonmaken met een standaard mengsel van water en allesreiniger. De meeste vakmannen uit Haarlem raden aan om het schoonmaken eens in de drie jaar het kozijn intensief uit te voeren. Zij adviseren dan om bij een leverancier speciaal reinigingsmiddel te kopen. Hiermee kunt u het kozijnoppervlak grondig schoonmaken, zodat de levensduur van het product behouden blijft. Ook kunt u uw raamprofiel in de was zetten voor extra bescherming tegen weerinvloeden.

Reparatie

De reparatie van kunststof kozijnen is niet heel gemakkelijk. Dit komt onder andere doordat kunststof zo’n stevig materiaal is, en daarom niet snel kapot gaat. Wanneer het oppervlak van uw kozijnen scheurt of schade heeft, dan is het verstandig om een vakman uit Haarlem in te schakelen voor de reparatie.

De reparatie van een kozijn kan soms op een deel van het oppervlak worden uitgevoerd. In dit geval zullen de prijzen laag liggen, en profiteert u snel weer van een optimaal wooncomfort.

In andere gevallen is het noodzakelijk om het gehele oppervlak te vervangen. De prijzen voor een dergelijke reparatie vallen hoog uit. Kijk daarom altijd naar het prijsverschil tussen vernieuwen en reparatie.

Keurmerken

Om de kwaliteit, duurzaamheid of veiligheid van een product te garanderen, worden er keurmerken uitgegeven aan diverse bouwproducten en woononderdelen. Eén van de keurmerken die van toepassing is op kunststoffen artikelen is het VKG-keurmerk. VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie. Een product met dit kwaliteitslabel biedt gegarandeerd kwaliteit. Bekende keurmerken voor kunststof kozijnen zijn:

Garantie

Vraag wanneer u een nieuw raamkozijn aanschaft bij één van de professionals uit Haarlem, altijd naar de garantievoorwaarden. Zo is het voor het behoud van de fabrieksgarantie noodzakelijk om het juiste onderhoud te plegen en is ook jaarlijks schoonmaken in sommige gevallen vereist.

Veelal geven fabrikanten in ieder geval 10 jaar garantie op de kozijnen en kunt u tegen meerprijs de garantieperiode verlengen. De meeste kozijnspecialisten uit Haarlem geven vaak ook diezelfde 10 jaar garantie op de montage. Heeft u binnen 10 jaar last van extreme verkleuring dan valt dit onder de fabrieksgarantie. Ontstaat er lekkage tussen het kozijn en de muur, dan kunt u tijdens de garantietermijn bij de monteur terecht.

A-merken tegen scherpe prijzen

Kiest u ervoor om een kunststof raamkozijn bij één van de leveranciers te bestellen? Dan profiteert u gegarandeerd van een hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. U bestelt namelijk gemakkelijk en snel meerdere producten van één van de A-merken. Doordat het bij de mogelijk is de aanbiedingen van verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken profiteert u bovendien van mooie prijzen. Het voordeel van A-merken is dat u zeker bent van een goede kwaliteit, directe reparatie en lange levensduur van de bestelde kozijnen.

Verderop op deze pagina vindt u een overzicht van de meest bekende A-merken en de kenmerken van deze kozijnenmerken, zodat u een geïnformeerde keuze kan maken.

Specialisten uit Haarlem leveren nagenoeg alle merken

Schüco

Eén van de bekendere kozijnenmerken waar de specialisten uit Haarlem vele producten van plaatsen is Schüco. Schüco is een erkend bedrijf op het gebied van raam-, deur- en gevelsystemen dat zich richt op het verminderen van de CO2 uitstoot in het productieproces. Voor duurzame oplossingen bent u bij Schüco aan het juiste adres!

Finstral

Een andere kozijnspecialist die we graag bij u onder de aandacht brengen is Finstral. Finstral is een bedrijf met al meer dan 45 jaar ervaring binnen de kozijnenbranche. Ook voor andere bouwelementen bent u bij deze fabrikant aan het juiste adres. De doelstelling van Finstral is om energiekosten te reduceren door slimme woonoplossingen.

WERU

Stelt u hoge eisen aan het design van uw gevelonderdelen? Overweeg dan eens om een kijkje te nemen bij de artikelen van Weru. In 1843 al is deze fabrikant gestart als specialist in het beglazen van ramen. Sinds 1960 is de focus verlegd naar het ontwikkelen van kozijnen van een hoogwaardige kunststof kwaliteit.

Gayko

Een ander Duits topmerk op het gebied van raamkozijnen is Gayko. Alle kozijnen van Gayko zijn duurzaam, energiezuinig, veilig en bieden een uitstekende isolatie.

U profiteert bij de raamkozijnen van deze leverancier van 5 jaar garantie op frame, isolatieglas, beslag en afdichtingen.

Veka

Dit bedrijf besteedt veel tijd aan het onderzoeken van de wensen van de klant, om hier hun producten zo goed mogelijk op af te stemmen.

Bij Veka zit u zowel als particulier en bedrijf op de goede plek. Zij hebben een ruim assortiment aan producten van kunststof.

Rehau

Een specialist op het gebied van kunststoffen oplossingen is Rehau. Zo zit u bij deze fabrikant op de juiste plek voor interieur en installatie mogelijkheden, maar kunt u hier tevens diverse raamoplossingen kopen. Bestel niet alleen uw ramen hier, maar ook uw vensterbanken of rolluiken.

Nieuwsgierig naar de prijzen voor plaatsen van kunststof kozijnen!

Vul dan gelijk het offerteformulier en ontvang met slechts één muisklik meerdere vrijblijvende offertes!

Vrijblijvende offertes aanvragen

K-Vision

De productielijn K-Vision is één van de productielijnen die worden aangeboden door Profine. K-Vision is hierbij totaal gericht op het produceren van kwalitatieve kozijnen in verschillende afmetingen.

Zoekt u voor uw kantoor naar brandwerende raamprofielen? Daarvoor kunt u ook bij K-Vision terecht.

Gealan

Een laatste merk waarover we u meer informatie willen geven is Gealan. Dit bedrijf is vrij speciaal omdat het de raamkozijnen met een groot oog voor de decoratieve functie van de artikelen. Zo besteden zij speciale aandacht aan de uitstraling en aanblik van het kozijnoppervlak. Natuurlijk blijft hierbij wel de kwaliteit gewaarborgd.

Creon

Is het hoog tijd om uw oude raamprofielen te vervangen? Kijk dan eens bij Creon. De medewerkers van Creon helpen u met alle plezier bij het verwijderen van de oude systemen en het plaatsen van kunststof of aluminium profielen die zorgen voor een verhoogd wooncomfort. Bij Creon profiteert u bovendien van een kleine aanbetaling!

Deceuninck

Wie een wat uitgebreider budget heeft voor de aanschaf van moderne raamkozijnen, en wie graag aandacht wil besteden aan het verbeteren van het milieu, doet er goed aan een kijkje te nemen bij het assortiment van Deceuninck. Dit bedrijf houdt bij het hele productieproces rekening met het beperken van de ecologische voetstap.

Knipping

Vindt u het prettig om uw woonproducten aan te schaffen bij een Nederlands bedrijf? Dan is het verstandig de mogelijkheden van Knipping woonproducten te bekijken. Knipping is al 30 jaar actief binnen de kozijnenbranche, en ontwikkelt zich steeds verder. Eén van innovaties is het kozijn vervaardigd uit een een combinatie van kunststof en aluminium.

Belisol

Moet u de kozijnen gemakkelijk kunnen schoonmaken en wenst u verder weinig onderhoud te plegen? Wellicht vormt een Belisol kozijn dan de beste oplossing voor u. Bij Belisol staat men voor een groot gebruiksgemak en aantrekkelijke prijzen. Met de kozijnensimulator achterhaalt u eenvoudig welke kleur en materiaal het beste bij de gevel past.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u van plan om nieuwe raamkozijnen te kopen bij één van de specialisten uit Haarlem? Dan bent u bij de specialisten uit ons netwerk op de goede plek. Wij werken samen met verschillende experts uit Haarlem op het gebied van installatie, reparatie en onderhoud van vele kozijnsoorten.

Hebt u een vraag over het plaatsen of repareren van een kozijn bij u thuis? Of bent u benieuwd naar het verschil tussen kunststof, hout en aluminium? De specialisten uit ons netwerk informeren u graag. Via het offerteformulier vraagt u gratis meerdere prijsopgaven aan en kiest uzelf voor de beste kozijnspecialist uit Haarlem. Vergelijk de ontvangen aanbiedingen en bespaar zo op de kosten.

Kunststof kozijnen offerte Haarlem